Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Katkus nuolat grįžta prie jau perskaitytų knygų

Šv. Kristoforo kamerinio orkestro dirigentas Donatas Katkus Vilniaus knygų mugę vadina įspūdingu renginiu ir, kaip ir kasmet, taip ir šiemet žada joje apsilankyti. Ši mugė Vilniuje šurmuliuos po dviejų savaičių, vasario 18–21 dienomis, ta proga 15min.lt ir kalbino D.Katkų.
Donatas Katkus
D.Katkus apgailestauja, kad lietuvių autorių kūrinius dažnai užgožia menkavertės verstinės knygos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Donatas Katkus

– Ar jums yra tekę lankytis Vilniaus knygų mugėje?

– Taip, ne kartą. Kiekvienais metais dalyvauju knygų mugėje: ir pats vaikštinėju, ir pristatymuose dalyvauju. Knygų mugė – nepaprastai įspūdingas renginys. Ir ne tik dėl ten pristatomų knygų, bet ir dėl ateinančių žmonių. Tiesa, ir knygų labai didelis pasirinkimas. Tik gaila, kad dažnai užsienietiškas šlamštas, išverstas į lietuvių kalbą, užgožia lietuvių autorių kūrinius.

– Kokiems lietuvių autoriams jaučiate simpatijas?

– Kaip tik baigiau skaityti Kristinos Sabaliauskaitės, gyvenančios Didžiojoje Britanijoje, knygą „Silva Rerum“. Taip pat mėgstu paskaityti senų autorių kūrybą. Dievinu poeziją. Štai dabar ant mano stalo guli Sigito Gedos eilėraščiai. Aš nemėgstu skaityti vis naujų dalykų, geriau grįžtu prie jau perskaitytų, prisiminti. Gyvenimas trumpas, visko neperskaitysi.

– Kokia knyga Jums labiausiai patiko vaikystėje?

– Buvo toks afrikietiškų pasakų rinkinys „Kaip kiškelis liūtą nugalėjo“. Knyga buvo parašyta didelėmis raidėmis, joje buvo labai daug gražių iliustracijų. Būdamas ketverių pats pradėjau tą knygą skaityti.

– Kokį autorių ir knygą pavadintumėte mylimiausiais šiandien? Kodėl?

– Sunku pasakyti. Skaitau daug knygų ir įvairių, tačiau nelabai seku leidybos naujienas. Domiuosi ir mokslo filosofija, patinka Arvydas Šliogeris.

– Kokį rašytoją norėtumėte pasikviesti į Vilniaus knygų mugę ir galbūt su juo pabendrauti?

– Yra daug tokių autorių. Tačiau aš manau, kad norėčiau pasikviesti Herkų Kunčių.

– Ar lankysitės knygų mugėje šiemet?

– Taip, būtinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius