Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Senas Ingos Grubliauskienės knygeles dabar skaito vaikai

Žinomi lietuviai artėjant Vilniaus knygų mugei su 15min.lt dalijasi įspūdžiais apie mėgstamiausias knygas ir rašytojus. Šįkart mintimis dalijasi klaipėdietė džiazo festivalių rengėja Inga Grubliauskienė.
I.Grubliauskienė yra ne kartą buvusi Knygų mugėje ir šiemet žada joje apsilankyti, jei tik nespaus labai dideli šalčiai.
I.Grubliauskienė yra ne kartą buvusi Knygų mugėje ir šiemet žada joje apsilankyti, jei tik nespaus labai dideli šalčiai. / „15 minučių“ nuotr.

– Ar jums yra tekę būti Vilniaus knygų mugėje?

– Yra tekę ir ne kartą. Esu didelė knygų mylėtoja, nuo pat mažų dienų gyvenu su knyga. Labai smagus ir geras laikas praleistas mugėje. Mes gana keliaujanti šeimyna, jei šaltis nespaus, gal ir šiemet apsilankysime.

– Kokie rašytojai patiko vaikystėje?

– Buvau iš tų, kurie knygas perskaitydavo ir ne vieną kartą. Žinoma, mėgiamiausia Astrida Lindgren ir jos „Broliai Liūtaširdžiai”, kultinė knyga – Vytauto Misevičiaus „Danuko Dunduliuko” nuotykiai. Džiaugiuosi, kad turiu senus šių knygų leidimus, dabar mano vaikai jas skaito, kartu aptariame, labai smagu. Praėjusiose Knygų mugėje sutikau savo mylimą vaikystės rašytoją Vytautą Račicką. Savo vaikams rekomenduoju jo knygeles, vieną nupirkau mugėje, su autografu, palikėjimais, vaikams tai daro įspūdį.

– Kokius rašytojus dabar įvardintumėte savo mėgstamiausiais?

– Labai džiaugiuosi, jog į Vilniaus knygų mugę buvo atvažiavęs mano mylimas rašytojas Džonas Irvingas. Labai smagiai jaučiausi, knygą įsigijau. Mėgstu jo knygas, taip pat Mario Puzo, Džonas Grišemas turi lengvą ranką. Šių autorių romanai nėra paviršutiniški, juoste nestinga gilesnių įžvalgų. Mėgstu ir psichologines, istorines knygas, kurios turi išliekamąją vertę. Iš lietuvių autorių mėgstu jis Juozas Erlickas, nes turi aštrų liežuvį. 



– Jei būtų jūsų valia, ką pakviestumėte į Knygų mugę?

– Gal tą patį Mario Puzo ar Stiveną Kingą, o gal Paulą Coelho.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius