-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Simanavičiūtė vaikystėje skaitė labai daug pasakų

Dizainerė Vida Simanavičiūtė pastaruoju metu domisi religine literatūra, tačiau su malonumu skaito ir lietuvių autorių kūrinius. 15min.lt su ja kalbėjosi artėjančios Vilniaus knygų mugės proga.
V.Simanavičiūtė katalikiškojo pasaulio rašytojų kūriniuose randa atsakymus į svarbius egzistencinius klausimus.
V.Simanavičiūtė katalikiškojo pasaulio rašytojų kūriniuose randa atsakymus į svarbius egzistencinius klausimus. / BFL nuotr.

– Ar Jums yra tekę lankytis Vilniaus knygų mugėje?

– Kad nuolat lankyčiausi, taip nėra. Tačiau esu buvusi. Tiesa, pernelyg ten nesiveržiu, nes knygas kurių noriu, randu ir knygynuose.

– O ar lankysitės knygų mugėje šiemet?

– Gal ir apsilankysiu, nors man nelabai patinka tokie masiniai renginiai. Manau, Knygų mugė yra labiau skirta specialistams arba tiems žmonėms, kurie kaupia bibliotekas. Aš to nedarau. Manau žmonės, kurie negyvena vienoje vietoje ir nuolat kraustosi, supranta ką reiškia turėti daug knygų.

– Kokį autorių ar knygą šiuo metu pavadintumėte mėgstamiausiais?

– Pastaruoju metu labiausiai mėgstu skaityti katalikiškojo pasaulio rašytojų knygas. Pavyzdžiui labai mėgstu Clive'o Staples Lewis'o knygas „Keturios meilės“, „Tiesiog krikščionybė“. Taip pat mėgstu Thomą Mertoną, kurio turbūt visas knygas esu perskaičiusi. Paskutinė – „Dykumos išmintis“. Šių autorių knygose randu atsakymus į sau svarbius egzistencinius klausimus. Pavyzdžiui, skaitydamas romanus to nepajusi. Ten vyrauja aistros, išgyvenimai, kuriuos tu taip pat išgyveni arba esi kada nors anksčiau patyręs. Tai viskas.

– O kokiems lietuvių autoriams jaučiate simpatijas?

Dabar kažkas rekomendavo paskaityti Kristinos Sabaliauskaitės knygą, manau, būtinai paskaitysiu. Neseniai skaičiau Marcelijaus Martinaičio atsiminimus – labai graži knyga.

– Kokia knyga Jums labiausiai patiko vaikystėje?

Iš pradžių skaitydavau labai daug pasakų, paskui skaičiau vaikų romanus, pavyzdžiui „Kapitono Granto vaikus“. Labai įsiminė pirmoji profesinė knyga – Liongino Šepečio „Modernizmo matmenys“. Tai buvo kritiška knyga, bet man joje svarbiausios buvo iliustracijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius