Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugėje netrūks išskirtinių naujienų

Lygiai po savaitės, vasario 18-ąją, prasidės Vilniaus knygų mugė, o šiam svarbiam renginiui ruošiasi visos leidyklos, lankytojams pristatysiančios karštų naujieną.
Kaip ir kasmet, Vilniaus knygų mugėje netrūks ką tik išleistų, dar spaustuvės dažais kvepiančių knygų.
Kaip ir kasmet, Vilniaus knygų mugėje netrūks ką tik išleistų, dar spaustuvės dažais kvepiančių knygų. / Leidykos nuotr.

Pirmąją Vilniaus knygų mugės dieną pasirodys keturios leidyklos „Alma littera“ naujienos: Johno Irvingo romanas „Cirko sūnus“ (naujas Aurelijos Juodytės vertimas į lietuvių kalbą), Jamie Oliverio kulinarijos dienoraštis „Oliverio ministerija“, Algimanto Čekuolio knyga „Staigmenos ir kiti žinomi dalykai“ bei Gintarės Albrechtaitės-Lingienės knyga „Lietuvos mada“.

Naujas J.Irvingo romano vertimas

Pirmą knygų mugės dieną skaitytojų lauks prieš dvejus metus Vilniuje viešėjusio J.Irvingo romano naujas vertimas. A.Juodytės išverstame romane rašytojas vėl sutelkia dėmesį į žmones, kuriems sunku prisitaikyti šiame pasaulyje: imigrantus, visuomenės atstumtuosius, paniekintuosius dėl fizinės negalios, susipainiojusius dėl seksualinės orientacijos. Istorijos centre – serijinis žudikas transseksualas, žudantis prostitutes ir paliekantis akį merkiančio dramblio piešinėlį ant lavonų, taip pat daugybė praeities nuotrupų, atvedančių pagrindinius personažus prie žudiko pėdsakų.

Oliverio knyga padrąsins ruošti valgyti

Penktadienį, vasario 19 dieną, 18 valandą „Gurmaniškų susitikimų kampe“ žinomas TV laidų vedėjas Dainius Martinaitis ruoš patiekalus iš naujausios J.Oliverio knygos „Oliverio ministerija“. J.Oliveris šią knygą skiria tiems, kurie peilių, pjaustymo ir viryklės bijo kaip baubo. Ši knyga padės lengviau ir greičiau įvaldyti meną žongliruoti peiliu ir užsidegti kulinarijos aistra.

Įdėmus A.Čekuolio žvilgsnis

Algimantas Čekuolis šiais metais skaitytojams dovanoja naują savo knygą „Staigmenos ir kiti žinomi dalykai“, kurią skaitytojams pristatys sekmadienį, vasario 21 dieną, 14 valandą 5.1 salėje. Ši knyga kviečia skaitytoją atidžiau pasižiūrėti į Europą, Aziją, Ameriką bei Afriką, nepamirštant ir mūsų, gyvenančių prie Baltijos.  Ši knyga – tai žvilgsnis į įdomiausius pasaulio reiškinius, informacija, kuri skaitytoją nustebins.

Lietuviškos mados žinynas

Sekmadienį, vasario 21 dieną, 16 valandą „Rašytojų kampe“ vyks renginys besidomintiems mada, kurio metu bus pristatyta Gintarės Albrechtaitės-Lingienės knyga „Lietuvos mada“. Renginyje dalyvaus knygos autorė ir knygoje pristatomi žinomi Lietuvos dizaineriai.

Šioje unikalioje knygoje-albume pristatomi 22 Lietuvos mados pasaulyje dabar ryškūs drabužių dizaineriai. Knygoje koncentruotai pateikiama kiekvieno jų kūrybinė biografija, o vaizdinę medžiagą sudaro keli šimtai unikalių mados fotografijų. Šio pažintinio leidinio įvade pateikiama įdomi šiuolaikinės lietuviškos mados apybraiža, o knygos gale pristatomi reikšmingiausi pastarųjų dviejų dešimtmečių Lietuvos mados įvykiai bei reiškiniai. Šiame leidinyje skaitytojai sužinos daug naujo apie Lietuvoje ir už jos ribų garsius drabužių dizainerius: Aleksandrą Pogrebnojų ir Vidą Simanavičiūtę, Ramunę Piekautaitę, Sandrą Straukaitę, Seržą Gandžumianą, Jolantą Rimkutę ir Ievą Ševiakovaitę ir kt., taip pat apie jaunus, tačiau Europos mados profesionalų pastebėtus ir įvertintus mados kūrėjus Giedrių Paulauską, Agnę Kuzmickaitę ir kt.

Visas naujienas apie Vilniaus knygų mugę rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius