-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai dangus griūva, arba Žvilgsnis į sąmokslo teorijų pasaulį

Įprastą gyvenimą sujaukęs koronavirusas į dienos šviesą išviliojo iki tol užkaboriuose tūnojusius sąmokslo teorijų gerbėjus. Pasižvalgius po socialinius tinklus apima baimė, kad sąmokslo teorijos mus išguldys greičiau nei koronavirusas. Tačiau ar kada nors buvo kitaip? Ar tai vien šių dienų problema? Atsakyti į šiuos klausimus bei į situaciją pažvelgti vadovaujantis ne emocijomis, o racionaliu protu gali padėti kokybiška literatūra. Keliomis knygų rekomendacijomis nusprendžiau pasidalyti su 15min skaitytojais.
Berlyne rugpjūčio 29 d. į protestą rinkosi nepritariantieji Vokietijoje kovoje su COVID-19 taikomoms priemonėms
Berlyne rugpjūčio 29 d. į protestą rinkosi nepritariantieji Vokietijoje kovoje su COVID-19 taikomoms priemonėms / „Scanpix“ nuotr.

Sąmokslo teorijos paprastai ir įdomiai paaiškina dalykus, kurių žmogus nesupranta. Tai kaip greitas maistas — pigu, greitai numalšina alkį ir dar velniškai skanu! Kam gaišti laiką universiteto suole ar skaitant nuobodžius mokslinius straipsnius, kai atsakymus į visus klausimus gali rasti feisbuko komentaruose?

Sąmokslo teorijų pasaulis man primena animacinius filmus. Tai iki vaikiško supratimo supaprastinta realybė, kurioje visatą bando užvaldyti blogis — driežažmogiai, žydai, masonai, gatesai, rothschildai, įrašykite savo variantą. Tai pasaulis, kuriame ant galvos užkritęs pianinas nieko nenustebintų. Tiems, kurie norėtų daugiau sužinoti apie konkrečias sąmokslo teorijas rekomenduoju atsiversti Briano Dunningo knygą anglų kalba „Conspiracies Declassified: The Skeptoid Guide to the Truth Behind the Theories“. Autorius neišsiplėsdamas supažindina su pagrindinėmis sąmokslo teorijomis, kurias sugrupuoja skyriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius