Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min konkursas: laimėkite C.W.Gortner knygą „Valdovės įžadas“

15min ir leidykla „Alma littera“ skelbia konkursą – laimėkite C.W. Gortner istorinį romaną „Valdovės įžadas“
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Alma littera“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Izabelė neturėjo tapti valdove. Kai mergaitei buvo ketveri, mirė jos tėvas Kastilijos karalius Jonas II. Sostą paveldėjęs įbrolis Henrikas pasirūpino, kad Izabelė, kartu su motina ir jaunesniu broliu būtų perkelta į nuošalią Arevalo pilį. Paūgėjusią mergaitę karalius nusprendė atskirti nuo motinos ir pasikviesti į savo dvarą. Ten jai teko paragauti vargo, pažinti baimę ir neapykantą.

Užaugusi ir nepabūgusi karaliaus rūstybės Izabelė ištekėjo už savo mylimojo – Aragono princo Ferdinando. Ši santuoka tapo neišsenkančia jos stiprybės versme. Ir pakeitė ne tik Ispanijos, bet ir pasaulio istoriją. Tapusi Kastilijos karaliene Izabelė suvienijo susiskaldžiusią šalį, patikėjusi jūreivio iš Genujos Kristupo Kolumbo svajone prisidėjo prie Naujojo Pasaulio atradimo. Bet jos valdymas buvo paženklintas ne tik pergalėmis ir žygdarbiais. Valdant Izabelei iš Ispanijos buvo ištremti amžius joje gyvenę žydai, o beribis karalienės pamaldumas atvėrė kelią Šventosios Inkvizicijos įsigalėjimui.

Jūs galite laimėti šią knygą. Tam jums reikia parašyti – kuris istorinis romanas jums yra padaręs didžiausią įspūdį ir kodėl?

Atsakymus rašykite „15min knygos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius