Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15min konkursas: laimėkite Elizabeth Wurtzel romaną „Prozako karta“

15min ir leidykla „Sofoklis“ skelbia konkursą – laimėkite Elizabeth Wurtzel romaną „Prozako karta“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Sofoklis“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Autobiografinis Elizabeth Wurtzel romanas „Prozako karta“, tapęs kultine knyga ne tik Amerikoje, bet ir Europoje, pasakoja apie didžiulę tuštumą, kurioje atsidūrė jauni amerikiečiai.

Nuo pat paauglystės sirgusi depresija, Elizabeta iki smulkmenų aprašė, kaip jaučiasi gausybės vidinių prieštaravimų plėšoma mergina. Ji neturi draugų, tėvai išsiskyrė, kai ji dar buvo maža, ir dabar nuolat riejasi tarpusavyje. Vienintelė gabios paauglės priebėga – muzika ir literatūra. Elizabeta klausosi Bruce’o Springsteeno ir skaito Sylvios Plath eiles. Gydytojai bergždžiai stengiasi išgydyti ar bent palengvinti jos depresiją ličiu, valiumu, ksanaksu, o galiausiai – prozaku.

Elizabetos depresija sudėtinga – jai blogėja pamažu, o paskui staiga pagerėja. Psichiatrinis gydymas, kelionės, miegas, narkotikai, verkimas, prarastas laikas – nuolatiniai ligos, bet kartu ir sveikimo palydovai. Pamažu ateina pagerėjimas, nors depresijos visada reikia saugotis. Pasaulyje, kuriame nebeliko nieko pastovaus, žmonių santykiai per daug trapūs, kad būtų ilgalaikiai, intymumas yra tik iliuzija, o seksas gali atnešti mirtį, labai sunku susikurti savo identitetą, leidžiantį išgyventi. Tokia neįkvepianti piliulė kaip prozakas, nepadaranti žmogaus laimingo, bet sumažinanti liūdesį, tapo pagrindiniu vaistu nuo tokios būsenos. Ar prozakas taps išsigelbėjimu jai ir 6 milijonams jį vartojančių žmonių?

Jūs galite laimėti šią knygą. Tam jums reikia atsakyti į klausimą: pagal šią knygą buvo sukurtas ir filmas. Kas vaidino pagrindinį vaidmenį jame?

Atsakymus rašykiyte „15min knygos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius