Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min konkursas: laimėkite Ernesto Hemingway'aus knygą „Senis ir jūra“

15min ir leidykla „Baltos lankos“ skelbia konkursą: laimėkite tikra klasika tapusią Ernesto Hemingway'aus knygą „Senis ir jūra“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Po aštuoniasdešimt keturių nesėkmingos žvejybos dienų senam žvejui Santjagui pagaliau pavyksta pagauti didžiulę žuvį. Laimikis toks didelis, kad priešindamasis jis nutempia laivą gilyn į jūrą. Plaukdamas paskui žuvį senis apmąsto daugelį dalykų – juk pagavo ją, kad galėtų išgyventi, tačiau ji irgi kovoja už savo gyvybę, todėl Santjagas ima žuvį gerbti. Deja, jis priverstas ją užmušti. Grįžtant namo laimikį užpuola rykliai. Iš visų likusių jėgų senis stengiasi nuo jų apsiginti.

Ernestas Hemingway'us (1899–1961) – vienas žymiausių prarastosios kartos atstovų. Šiai kartai priklauso tokie žymūs rašytojai kaip Erichas Maria Remarque'as, F.Scottas Fitzgeraldas, Ezra Poundas. 1953 m. Hemingway'us už „Senį ir jūrą“ apdovanotas Pulitzerio, o po metų – Nobelio literatūros premija. Šis mažos apimties kūrinys pirmiausia buvo išspausdinta žurnale Life, kurio per dvi dienas parduota daugiau kaip 5 mln. egzempliorių. Kiek vėliau „Senis ir jūra“ pasirodė atskira knyga ir išgarsino rašytoją visame pasaulyje.

Jūs galite laimėti šią knygą, parašę, kuri E.Hemingway'aus knyga jums padarė didžiausią įspūdį.

Atsakymus rašykite „15min knygos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius