Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min konkursas: laimėkite garsiąją knygą apie mafiją „Krikštatėvis“

15min ir leidykla „Alma littera“ skelbia konkursą - laimėkite Mario Puzo knygą „Krikštatėvis“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Alma littera“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Krikštatėvis – taip visi vadina Vitą Korleonę, iš Sicilijos į Ameriką atvykusios Korleonių šeimos galvą. Geraširdį despotą, kelyje į valdžią nepaisantį jokių kliūčių – vieną iš penkių labiausiai gerbiamų Niujorko mafijos vadų. Iš savo neprieinamos tvirtovės Long Ailande jis valdo milžinišką imperiją, kuri pelnosi iš lošimų, lažybų ir reketo. Tironas, šantažuotojas, žudikas – jis dovanoja savo draugystę (niekas nedrįsta jos atstumti) ir atmoka už neteisybes (net nužudymas nėra per didelė „teisingumo“ kaina). Jo įtakai paklūsta visi – nuo patruliuojančio policininko iki aukščiausios valdžios. Tačiau lemtingas nesutarimas mafijos viduje netikėtai viską pakeičia ir Korleonių šeima tampa kitų mafijos šeimų taikiniu.

Meilė ir mirtis, garbės troškimas ir nusižeminimas susipina ir išsilieja į žūtbūtinę kovą dėl išlikimo tarp mafijos galingųjų. Romano autorius Mario Puzo parašė scenarijų ir to paties pavadinimo F.F.Coppolos filmui, kuris pelnė du „Oskarus“.

Jūs galite laimėti šią knygą. Tam jums reikia parašyti: pagal šią knygą sukurtas garsus filmas, kuri scena iš šios kino juostos jums paliko didžiausią įspūdį?

Atsakymus rašykite „15min knygos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius