Kodėl kartais pavalgius ima urgzti pilvas? Kodėl rytais iš burnos sklinda biotualeto „aromatas“? Kodėl susinervinus dingsta apetitas? Kiek kartų per dieną turime pasėdėti ant klozeto? Dėl ko kankina nelemtas rėmuo? Kaip veikia antibiotikai ir laisvinamieji?
Jauna Frankfurto mikrobiologė Giulia Enders (gim. 1990) drąsiai, išmaniai ir linksmai prabyla apie dalykus, kuriuos išgirdę nuraustame. Tai virškinimas, žarnos, tuštinimasis, kakučiai... Pasitelkusi naujausius mokslo tyrimus ji detaliai – su visomis pikantiškomis smulkmenomis – paaiškina, kaip veikia virškinamasis traktas, kuris sudaro du trečdalius mūsų imuninės sistemos, turi nuosavą nervų sistemą, o energiją ima iš bandelių bei tofu dešros.
Pasirodžiusi 2014-ųjų pavasarį knyga iškart tapo bestseleriu. Vokietijoje ji išleista 1 mln. egzempliorių tiražu, šiuo metu išversta jau į 26 pasaulio kalbas. Paprastai ir suprantamai parašyta knyga aktuali visiems ir itin naudinga turintiems mitybos bei virškinimo sutrikimų.
Jūs galite laimėti šią knygą. Tam jums reikia atsakyti į klausimą: kuriais metais gimė knygos „Žarnyno žavumynai. Viskas apie menkai vertinamą organą“ autorė Giulia Enders?
Atsakymus rašykite „15min knygos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.