Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min konkursas: laimėkite Thomaso Mayne'o Reido knygą „Kvarteronė“

15min ir leidykla „Alma littera“ skelbia konkursą – laimėkite Thomaso Mayne'o Reido knygą „Kvarteronė“
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Romano veiksmas mus nukelia į XIX a. antros pusės Amerikos pietus. Jaunas anglas Edvardas Ruterfordas labai dramatiškomis aplinkybėmis susipažįsta su vietinio plantatoriaus gražuole dukterimi kreole Eženi Bezanson. Išgelbėjęs jos gyvybę, tačiau pats sužeistas, vaikinas atsiduria jos namuose. Ten sutinka nepaprasto grožio merginą, kurios akys „priminė deimanto žėrėjimą, o žvilgsnis ne degino, bet švietė“. Deja, jų meilė neįmanoma, nes ši gražuolė yra vergė. Tačiau jaunuolis nenuleidžia rankų, atkakliai siekia išvaduoti savo mylimąją iš vergijos ir kovoja už savo meilę bei laimę.

Daug nuotykių, amžina gėrio ir blogio kova, karšti dviejų mylinčių žmonių jausmai, kerintis Luizianos peizažas ir vaizduojamos to meto gyvenimo realijos sužavės ir nepaliks abejingo nė vieno skaitytojo.

Thomas Mayne'as Reidas (1818–1883 m.) – populiarus XIX a. anglų prozininkas, nuotykinės literatūros meistras, parašęs daugiau kaip 70 romanų. Jo paties gyvenimas primena nuotykių romaną. Jis apkeliavo Šiaurės ir Pietų Ameriką, Meksikos dykumas, tad daugelyje jo knygų veiksmas vyksta tose vietovėse. Šio autoriaus kūriniuose daug įvykių, įtampos, todėl jis laikomas vienu iš svarbiausių nuotykinės literatūros pradininkų.

Jūs galite laimėti šią knygą, tam jums reikia parašyti – kuri šio autoriaus knyga jums patiko labiausiai ir kodėl.

Atsakymus rašykite „15min knygos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius