Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 25 /2013 06 27

15min.lt knygos konkursas: laimėkite Colleen McCullough knygą „Giesmė apie Troją“

15min.lt ir leidykla „Tyto alba“ skelbia konkursą – laimėkite Colleen McCullough knygą „Giesmė apie Troją“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.

„Giesmė apie Troją“ – C. McCullough sukurta istoriškai ir meniškai įtaigi žymiojo Trojos karo ir Trojos žlugimo versija.

Šiai istorijai – trys tūkstančiai metų. Tai pasakojimas apie Trojos karą, apie kovą dėl grožio ir meilės. Apie karą, tarp dievų, karalių ir herojų, karą, kuris mūsų sąmonėje nušviestas aistros, išdavystės, gudrumo ir keršto šviesa. „Giesmė apie Troją“ – pasakojimas apie Helenę ir Parį, kurių aistra dvi galingas tautas vedė į mirtį. Tragiška žmogiškoji drama atsiveria mums prieš akis: kaip gyva iškyla kerinčio grožio Helenė, pirmą kartą pasirodanti knygos puslapiuose kaip aikštinga paauglė, meilė Pariui pastūmėja ją link savo vyro karaliaus Menelajo išdavystės ir galiausiai pražudo Troją. Galingasis karalius Agamemnonas, jo ambicinga žmona Klitemnestra ir jauna meilužė Kasandra. Klastingas ir vyriškas Odisėjas, pasmerktas dvidešimčiai ilgų klajonių metų, narsusis Achilas, persekiojamas išprotėjusios savo motinos jūrų deivės Tetidės šešėlio, ir daugybė kitų achajų ir trojėnų vaidina amžiną meilės ir keršto dramą. 

Norėdami laimėti šią knygą, atsakykite į klausimą: kokiame renginyje ir kuriais metais ši rašytoja lankėsi Lietuvoje?

Atsakymus siųskite adresu knygos@15min.lt arba rašykite juos „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ – čia visuomet rasite naujienas apie literatūrą, knygų konkursus. 

Konkursas baigėsi – teisingas atsakymas 2005 metų knygų mugėje. Burtų būdu paaiškėjo, kad knygą laimėjo Giedė Gudaitytė. Susisieksime su nugalėtoja ir pranešime, kaip atsiimti knygą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius