Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 11 /2013 12 12

15min.lt konkursas: laimėkite knygą apie mokslo paslaptis „13 protu nesuvokiamų dalykų“

15min.lt ir leirykla „Tyto alba“ skelbia konkursą – laimėkite Michaelo Brookso knygą „13 protu nesuvokiamų dalykų“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.

Michaelas Brooksas – Sasekso universiteto kvantinės fizikos daktaras, mokslinis „New Scientist“ žurnalo konsultantas, rašantis straipsnius geriausiems pasaulio moksliniams ir mokslo populiarinimo žurnalams.

„13 protu nesuvokiamų dalykų“ – intriguojanti ir provokuojanti knyga, tyrinėjanti tokias mokslo paslaptis kaip tamsioji materija ir tamsioji energija, gyvybės Marse galimybė, lytinis dauginimasis ir mirtis, laisvoji valia, placebo efektas ir kitokias pasaulio mokslininkams ramybės neduodančias problemas. Negana to, autorius pats išmėgina galvos smegenų stimuliavimą tikrindamas, ar mūsų laisvoji valia iš tikrųjų tokia laisva, ir leidžiasi nukrečiamas elektros šoko norėdamas įsitikinti, ar placebo efektas tikrai egzistuoja. Sudėtingiausias mokslines tezes išdėsto aiškiai, paprastai ir net šmaikščiai, todėl perskaitęs šią knygą net ir mažai su moksliniais tyrimais susijęs skaitytojas galės diskutuoti apie gana sudėtingus dalykus. 

Jūs galite laimėti šią knygą, teisingai atsakę į štai tokį su knyga susijusį klausimą. Knygos pradžioje autrius cituoja Isaacą Asimovą: „Labiausiai kvapą gniaužiantis mokslininko posakis, lydintis daugumą didžiųjų atradimų, yra ne „Eureka!“, bet...“ Taigi, pabaikite šį posakį.

Atsakymus rašykite „15min knygų lentynos“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

Taigi, teisingas atsakymas: žodis „keista“. Šįkart knyga atitenka Vandai Rinkevič. Susisiekite su mumis adresu knygos@15min.lt dėl knygos atsiėmimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius