Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11 /2013 06 12

15min.lt konkursas. Laimėkite knygą apie Aleksandros ir Juozo Kazickų gyvenimą „Vilties kelias“

15min.lt ir leidykla „Tyto alba“ skelbia konkursą: laimėkite knygą „Vilties kelias“, kurioje pasakojama apie Aleksandros ir Juozo Kazickų gyvenimą.
Juozo Kazicko knyga „Vilties kelias“
Juozo Kazicko knyga „Vilties kelias“ / Knygos viršelis
Temos: 1 Viltis

Pasaulinio verslo vandenyse sėkmingai plaukiojusio garsaus išeivijos verslininko, mecenato dr. Juozo Kazicko (g. 1918) atsiminimų knyga aprėpia visą jo gyvenimo kelią: nuo pirmųjų vaikystės metų tremtyje pilietinio karo krečiamos Rusijos platybėse – Čiornaja Padinos kaime – iki grįžimo į Lietuvą. Nelengvi žingsniai protėvių žemėje, vėliau mokslai, santuoka, darbas Vilniaus savivaldybėje ir pogrindžio kovos su okupantais. Antrajam pasauliniam karui baigiantis emigranto kelias. Sėkmingas verslas už Atlanto, įtakingos pažintys ir pagaliau – pirmosios kelionės į tėvynę po 35-erių metų. Nuolatinės pastangos, kad Vakarų valstybės atvertų duris mūsų šaliai, o pasaulinis verslas atsigręžtų į Lietuvos ūkį. Dr. J. Kazicko atsiminimus puikiai papildo ištraukos iš jo žmonos Aleksandros Kazickienės dienoraščio. Pirmoji šios knygos laida pasirodė 2002 metais. Prabėgo dešimtmetis. Išėjo amžinybėn A. Kazickienė. Šioje, antrojoje, atsiminimų knygos laidoje, pasirodančioje dr. J. Kazickui minint 95-metį, jis atvirai pasakoja pastarojo dešimtmečio išgyvenimus, prisimena, kaip garsaus Rusijos verslininko (dabar kalinčio) Michailo Chodorkovskio padedami, su žmona ir vaikais vėl apsilankė Čiornaja Padinos kaime, kur prasidėjo jo Vilties kelias.

Norėdami laimėti šią knygą, atsakykite į klausimą: karo metais, prieš pasitraukdami iš Lietuvos į JAV, Kazickai buvo apsistoję  Europos valstybėje. Kurioje?

Atsakymus rašykite „15min.lt knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite ir čia visuomet rasite naujausias žinias apie literatūrą. 

Knyga atitenka Rūtai Šulcienei. Susisiekite su mumis adresu knygos@15min.lt ir informuosime, kaip atsiimti knygą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius