-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2018 m. „Forbes“ daugiausia uždirbančių autorių sąraše – ir knygos apie D.Trumpą autorius M.Wolffas

„Kartą per dieną pakeliu akis į dangų ir pasakau: ačiū už Donaldą Trumpą“, praėjusį pavasarį sakė Michaelas Wolffas. Jis tikrai turi pagrindo dėkoti dangui už prezidentą D.Trumpą. Jei ne JAV prezidentas, M.Wolffas nebūtų patekęs į šiųmetį daugiausia uždirbančių pasaulio autorių sąrašą, rašo „Forbes“ pramogų skilties apžvalgininkė Hayley C.Cuccinello.
Michaelo Wolffo knyga „Ugnis ir įniršis: Trumpo Baltųjų rūmų viduje“
Michaelo Wolffo knyga „Ugnis ir įniršis: Trumpo Baltųjų rūmų viduje“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po to, kai šių metų sausį „The Guardian“ publikavo ištraukas iš būsimos skandalingos Michaelo Wolffo knygos „Ugnis ir įniršis“, D.Trumpo advokatas knygos autoriui ir jo leidėjui Henry Holtui nusiuntė įspėjamąjį laišką, kuriame teigė, kad knygoje apstu šmeižikiškos ir tiesos neatitinkančios informacijos. D.Trumpas, nieko nelaukdamas, užsipuolė knygos autorių „Twitteryje“, kuriame rašė: „Michaelas Wolffas – visiškas nevykėlis, prikūręs istorijų tam, kad parduotų savo tikrai nuobodžią ir tiesos neatitinkančią knygą.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Wolffas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Wolffas

Kaip rašoma „Forbes“, mėginimas atgrasyti H.Holtą nuo knygos išleidimo suveikė priešingai: jis pasinaudojo nemokama reklama ir ne tik neatšaukė knygos leidimo, bet jį dar ir paankstino. „Tikrai nuobodi ir tiesos neatitinkanti knyga“ buvo šluote šluojama nuo knygų lentynų. Per tris savaites įvairiais formatais (kietais viršeliais, taip pat elektroniniu ir audio formatais) jos parduota 1,7 mln. kopijų. Per dvylikos mėnesių laikotarpį vien JAV spausdintų knygos variantų parduota 1 015 000 kopijų.

Per įskaitinį vienerių metų laikotarpį vienuolika daugiausia pasaulyje uždirbančių autorių iš viso vien JAV pardavė 24,5 mln. popierinių knygų, kurių bendra vertė – 283 mln. dolerių. Pirmoje sąrašo vietoje – produktyvusis Jamesas Pattersonas. Jis per metus uždirbo 86 mln. dolerių ir vien JAV pardavė 4,8 mln. knygų.

Vida Press nuotr./Jamesas Pattersonas
Vida Press nuotr./Jamesas Pattersonas

Labai tikėtina, rašo „Forbes“ apžvalgininkė H.C.Cuccinello, kad kitąmet J.Pattersono uždarbis dar labiau išaugs, kadangi naujausia jo knyga, parašyta kartu su prezidentu Billu Clintonu, „The President Is Missing“ („Prezidentas dingo“) išleista jau pasibaigus 2018 m. „Forbes“ įskaitiniam laikotarpiui. Šio birželį išleisto politinio trilerio jau dabar parduota per 660 tūkst. egzempliorių.

Pirmoje daugiausia pasaulyje uždirbančių autorių sąrašo vietoje J.Pattersonas atsiduria jau dešimtą kartą per dviejų dešimtmečių sąrašo sudarinėjimo istoriją. Raktas į jo sėkmę – atkaklumas ir užsispyrimas: net iš 31 leidėjo išgirdęs atsakymą „Ne“, rankų jis nenuleido. „Negalima priimti „Ne“, jei vidinis balsas sako „Taip“, – praėjusiais metais žurnalui „Forbes“ sakė J.Pattersonas.

Pasak „Forbes“, uždirbusi 54 mln. dolerių, antroje sąrašo vietoje atsidūrė rašytoja J.K.Rowling. Nors istorijų apie Harį Poterį autorės knygų pardavimo rodikliai praėjusiais metais kiek smuko, autorė vis tiek susižėrė nemažai pajamų iš anksčiau išleistų knygų pardavimo (vien JAV parduota apie 2,9 mln. kopijų), taip pat iš teminių parkų ir „Hario Poterio ir prakeiktojo vaiko“ pastatymų Niujorko Brodvėjaus ir Londono Vest Endo scenose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./J.K.Rowling
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./J.K.Rowling

Nepaisant to, kad naujausias filmas „Fantastiniai gyvūnai“ sulaukė nemažos kritikos ir, beveik neabejojama, bus prasčiausiai žiūrimas filmas apie Hario Poterio pasaulį iš visų, franšizei tai anaiptol nereiškia pabaigos: jau planuojami trys nauji „Fantastinių gyvūnų“ filmai iš numatytų penkių.

Stephenas Kingas daugiausiai uždirbančių autorių sąraše užima trečią vietą, per metus susižėręs 27 mln. Vien Amerikoje per paskutinį įskaitinį laikotarpį jis pardavė 2,7 mln. knygų, be to, didelės sėkmės sulaukė ir 2017 m. pasirodęs siaubo filmas „Tas“, pastatytas pagal to paties pavadinimo 1968 m. Stepheno Kingo romaną. Iš filmo uždirbęs aštuonženklę sumą, savo praėjusių metų uždarbį rašytojas kone pasidvigubino.

Vida Press nuotr./Rašytojas Stephenas Kingas
Vida Press nuotr./Rašytojas Stephenas Kingas

Šis 35 mln. dolerių biudžeto filmas pasaulio mastu surinko 700 mln. dolerių. Žiūrovams nuo 17 metų skirtų filmų kategorijoje Jungtinėse Valstijose filmas „Tas“ buvo žiūrimiausias. Prognozuojama, kad jo tęsinys, kuris, kaip planuojama, kino ekranus turėtų pasiekti ateinantį rudenį, taip pat sumuš rekordą.

Šiemet sąraše neliko knygos „Mergina traukiny“ autorės Paulos Hawkins. Ši britų rašytoja pirmąsyk į daugiausiai uždirbančių autorių sąrašą pateko 2016 m., iš savo debiutinio romano uždirbusi 10 mln. dolerių. Deja, naujausias jos trileris „Tamsus vanduo“ savo pirmtako sėkmės nepakartojo.

2018 m. „Forbes“ parengtas daugiausiai uždirbančių autorių sąrašas

10. E. L. James

Uždirbo: 10,5 mln. dolerių

10. Rickas Riordanas

Uždirbo: 10.5 mln. dolerių

8. Nora Roberts

Uždirbo: 12 mln. dolerių

8. Danielle Steel

Uždirbo: 12 mln. dolerių

7. Michaelas Wolffas

Uždirbo: 13 mln. dolerių

5. Danas Brownas

Uždirbo: 18,5 mln. dolerių

5. Jeffas Kinney

Uždirbo: 18,5 mln. dolerių

4. Johnas Grishamas

Uždirbo: 21 mln. dolerių

3. Stephenas Kingas

Uždirbo: 27 mln. dolerių

2. J.K.Rowling

Uždirbo: 54 mln. dolerių

1. Jamesas Pattersonas

Uždirbo: 86 mln. dolerių

Parengta pagal užsienio spaudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius