Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

2023-ųjų Metų knyga paauglių kategorijoje – Viktorijos Butautis „Kanarų paslaptis“

Gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, paskelbti akcijos „Metų knygos rinkimai“ nugalėtojai. Knygų paaugliams kategorijoje laureate tapo leidyklos VAGA išleista Viktorijos Butautis knyga „Kanarų paslaptis“, rašoma VAGA pranešime spaudai.
Viktorija Butautis „Kanarų paslaptis“
Viktorija Butautis „Kanarų paslaptis“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Knygoje pagrindinė veikėja Ema kartu su tėvais ir prancūzų buldogu Marsu apsigyvena Tenerifėje. Nuo tada, kai netoli namų pastebi begalybės ženklą ir paslaptingą užrašą ispanų kalba, Ema leidžiasi į kelionę po septynias Kanarų salas.

Sekdama painiomis nuorodomis ir ieškodama atsakymų į klausimus, Ema įsitraukia į mįslingą šunų gelbėjimo misiją. Tam, kad atskleistų Kanarų paslaptį, pagrindinė veikėja turi įkopti į aukščiausią ugnikalnį Ispanijoje, skristi su gigantiškomis gulbėmis, įveikti gilų tarpeklį ir net „vairuoti“ kupranugarį. Tačiau visų svarbiausi tampa galvosūkiai, kuriuos Ema turi įveikti, kad paslaptis būtų atskleista.

Paklausta, ką jai reiškia šis apdovanojimas, Viktorija Butautis sako, kad džiaugiasi, dėl to, kad sukurta istorija sužavėjo skaitytojus, o suteiktas įvertinimas yra didžiulė paskata kurti toliau.

„Man šis apdovanojimas yra variklis, įvertinimas, ir paskata kurti toliau, kurti įdomiau ir būti savimi. Man svarbu žinoti, kad mano sukurtos istorijos yra reikalingos, skaitomos ir įžiebia smalsumo ugnelę. Bendraujant su „Kanarų paslaptis“ skaitytojais, o juolab sužinojus, kad jie išrinko knygą metų knyga, užplūdo bendrumo su skaitytojais jausmas ir dėkingumas, nes suvokiau, kad jie stengėsi ir palaikė mano kūrinį. Nuostabu, kad per istoriją „Kanarų paslaptis“ radome kontaktą – rašytojas ir skaitytojas, kad tai ką aš norėjau perduoti skaitytojas suprato ir priėmė, o tai yra pats geriausias jausmas,“ – sako knygos autorė.

Neseniai pakartotiniu tiražu išleistą knygą „Kanarų paslaptis“ leidyklos VAGA direktorė Asta Miekelionytė-Čechovskienė vadina metų atradimu ir sako, kad paauglių kategorijoje knyga tapo tikru proveržiu. „Džiaugiuosi, kad paaugliai atrado ir pamilo knygą „Kanarų paslaptis“. Mano sūnus – puikus to įrodymas, nes knygą perskaitė per naktį. Ši knyga jam, kaip ir draugams, tapo tikru atradimo džiaugsmu. O dažnos užklausos ir pakartotinio knygos tiražo poreikis – faktai, įrodantys knygos paaugliams sėkmę“, – sako leidyklos VAGA direktorė.

Istorijos paaugliams pasisekimu besidžiaugianti Viktorija Butautis šiuo metu rašo tęsinį, o knygą „Kanarų paslaptis“ galite įsigyti knygynuose ir internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius