Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Alano Lightmano knygoje „Einšteino sapnai“ tyrinėjamos sąsajos tarp mokslo ir meno

Modernia klasika tapusioje Alano Lightmano knygoje „Einšteino sapnai“ (išleido leidykla „Sofoklis“, iš anglų kalbos vertė Ona Daukšienė) dėliojamas koliažas iš istorijų, kurias neva susapnavo Albertas Einšteinas 1905 metais, kai dirbo patentų biure Šveicarijoje.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Sofoklis“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Kurdamas reliatyvumo teoriją, naująją laiko sampratą, įžūlus, bet jautrus jaunasis genijus įsivaizduoja daugelį galimų pasaulių. Viename laikas juda ratu, tad žmonėms lemta vis iš naujo kartoti pergales ir nesėkmes. Kitame yra vieta, kur laikas sustojęs, čia lankosi įsimylėjėliai ir tėvai, įsikibę savo vaikų. Dar kitame laikas yra lakštingala, kurią kartais pavyksta įkalinti po stiklo gaubtu.

Daugiau nei į trisdešimt kalbų išversta knyga tapo įkvėpimo šaltiniu viso pasaulio dramaturgams, šokėjams, kompozitoriams ir dailininkams. Jos poetinėse miniatiūrose tyrinėjamos sąsajos tarp mokslo ir meno, kūrybingumo vyksmas, pagaliau – žmogiškosios egzistencijos trapumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius