Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algimantas Mikuta pristato naują eilėraščių knygą „Keltininkas“

Žinomas Lietuvos poetas, vertėjas Algimantas Mikuta (g. 1943), visai neseniai, gegužės 13-ąją, septyniasdešimtąjį jubiliejų pasitiko su nauja eilėraščių knyga „Keltininkas“, kurioje simboliškai sudėta septyniasdešimt naujų poeto eilėraščių. Gegužės 27 d., vykstant „Poezijos pavasario“ renginiams, pirmosios knygos sutiktuvės vyks Kaune, Kauno menininkų namuose.
Knyga „Keltininkas“
Knyga „Keltininkas“ / Knygos viršelis

Naujienas apie knygas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Kaip teigia pats poetas, nors ir sudėta į knygą tiek eilėraščių, kiek jam dabar metų, ir tokiu gestu pasitinkamas garbus jubiliejus, tačiau „knyga jokiu būdu nėra apie legendinį Charoną, kuris kelia tik į vieną pusę.“ Didaktiko pozicija „aš, senis, tai jau supratau“ jam visai nebūdinga, vietoj to matome poziciją „atsiveria gyvenimas“ (tai trečio knygos skyriaus pavadinimas).

Naujuose eilėraščiuose skaitytojai pajus ir kūrybinio maišto, ir mįslingos žaismės, o meninė pozicija „atsiveria gyvenimas“, aprėpianti daug prieštaringumų, raiškių įvaizdžių jungtis su kalbos gyvybe, sąlyčiai su išmintingos parabolės poetika – tai tik dalis naujos originalios knygos ypatumų. „Manasis keltininkas kilnoja žmones į abi puses – iš kaimo į miestą, iš triukšmo į tylą, iš vargo į laimę. Ir atvirkščiai. Aš ir pats dabar jaučiuosi tokiu keltininku. Daugeliui darbų dėl amžiaus nebetinku, o šiam esu pats tas“ – ketvirtajame knygos viršelyje rašo Algimantas Mikuta.

Pirmasis poezijos knygos „Keltininkas“ pristatymas ir naujų eilėraščių skaitymai vyks po „Poezijos pavasario“ paukštės sparnu – gegužės 27 d. Kauno menininkų namuose (V. Putvinskio g. 56, Kaunas). Renginys „Valanda su poetu Algimantu Mikuta“ – vienas iš daugybės festivalio poetinių renginių. Vakare kartu su poetu dalyvaus literatūros kritikas ir naujosios knygos redaktorius Valentinas Sventickas, kuris šį eilėraščių rinkinį apibūdintų taip: „darni, nors ir nestandartiškai sukomponuota, įdomaus, įžvalgaus, gyvybingo poeto knyga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius