-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Alma littera“: Rūtos Vanagaitės knygos bus atiduotos į makulatūrą

Leidykla „Alma littera“ išimtas iš prekybos rašytojos Rūtos Vanagaitės knygas atiduos į makulatūrą, kur jos bus perdirbtos. Knygų prekyba nutraukta reaguojant į skandalingus R.Vanagaitės pasisakymus apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą. Leidykla neatsakė į klausimą, kiek patirs nuostolių nutraukusi bendradarbiavimą su viena populiariausių savo autorių.
Rūtos Vanagaitės knygos „Jis“ pristatymo akimirka
Rūtos Vanagaitės knygos „Jis“ pristatymo akimirka / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Knygas sunaikins įprastu būdu

Leidykla 15min pranešė, kad iš prekybos išimtos R.Vanagaitės knygos bus atiduotos ne autorei, kuri jau pareiškė knygų neimsianti, o atiduotos į makulatūrą, kur bus perdirbtos. „Knygos bus sunaikintos įprastu būdu – atiduotos į makulatūrą ir perdirbtos“, – rašoma leidyklos atsakyme.

„Ne paslaptis, kad R.Vanagaitės knygos buvo perkamos, tačiau mums svarbiausia yra vertybinis požiūris“, – 15min sakė leidyklos „Alma littera“ komunikacijos vadovė Audronė Mockienė. Visos šešios leidyklos išleistos šios autorės knygos išimamos iš prekybos. Leidyklos atstovė neatsakė į 15min klausimą, kiek dėl to bus patirta nuostolių.

„Rūtos Vanagaitės pasisakymai mums yra nepriimtini ir nesuderinami su „Alma litteros“ leidyklos vertybėmis, todėl nusprendėme nedelsiant nutraukti bendradarbiavimą su R.Vanagaite ir išimti visas „Alma littera“ išleistas jos knygas, įskaitant ir ką tik pasirodžiusią knygą „Višta strimelės galva“, – leidyklos pranešime cituojama „Alma littera“ vadovė Danguolė Viliūnienė.

Leidykla „Alma littera“ yra išleidusi šešias R.Vanagaitės knygas – „Pareigos metas: pirmoji knyga Lietuvoje apie artimųjų senatvę ir slaugą“, kurios 2014-ųjų leidimo tiražas siekė 2 tūkst., 2015-ųjų – 1,5 tūkst. egzempliorių; „Ne bobų vasara“, 2015 metais išleistą 4,5 tūkst., 2016 metais – 2 tūkst., 2017 metais – 2,5 tūkst. egzempliorių tiražais; „Ne bobų reikalai“, 2016 metais išleistą 5 tūkst. egzempliorių tiražu; „Mūsiškiai“, 2016-aisiais padaugintą beveik 16 tūkst. egzempliorių tiražu; „Jis“, kuri praėjusiais metais buvo išleista 15 tūkst., šįmet – 5 tūkst. egzempliorių tiražais, ir naujausią knygą „Višta strimelės galva“, kurios tiražas siekia 15 tūkst. egzempliorių.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Knygos „Višta strimelės galva“ pristatymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Knygos „Višta strimelės galva“ pristatymas

R.Vanagaitė: knygas gali ir sudeginti dėl manęs

Kai „Alma littera“ paskelbė nutraukianti bendradarbiavimą su R.Vanagaite, rašytoja teigė, kad leidykla jai apie tai nieko nepranešė, apie tai sužinojo iš žiniasklaidos, o knygų neketina atsiimti. Penktadienį BNS ji teigė, kad laukianti, kol bus informuota asmeniškai.

„Jeigu leidykla, kuri brangino autorių ir išleido šitą knygą 15 tūkst. tiražu, dabar nežinau, kur knygas dės. Gali ir sudeginti dėl manęs“, – 15min atsakė R.Vanagaitė. Ji pati neketina jomis prekiauti ir turės tik tas knygas, kurias pasiėmė iš pristatymo.

Skandalingas pasisakymas apie partizanų vadą

R.Vanagaitė sukėlė skandalą interviu LRT.lt pareiškusi, kad surinko skandalingų faktų apie Lietuvos karininką, partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą.

Partizanas esą buvo KGB agentas, o Simono Wiesenthalio centro Jeruzalėje direktorius Efraimas Zuroffas, kurį ji pristatė kaip savo širdies draugą, esą net surinkęs duomenų apie jo dalyvavimą žydų žudynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius