Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečio Gregory Feiferio knyga „Rusai“ – kraštutinumų draskomos šalies portretas

Gregory Feifer. Rusai: žmonės už valdžios fasado. Iš anglų kalbos vertė Vitalijus Šarkovas. – Vilnius: Tyto alba, 2015. – 448 p. Knygos dailininkas Jokūbas Jacovskis.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Gregory Feiferis –  Harvardo universiteto absolventas, buvęs "National Public Radio" korespondentas Maskvoje, beveik dešimtmetį rengęs reportažus iš Rusijos. Jis yra didžiulio populiarumo sulaukusios knygos apie Afganistano karą „The Great Gamble“ („Didysis žaidimas“) autorius, rašo įvairiems įtakingiems JAV laikraščiams, tokiems kaip „The Washington Post“.

Skersai išilgai išmaišęs Rusiją, Gregory Feiferis sėmėsi informacijos iš asmeniškų pokalbių. Jo pašnekovai – nuo pasakiškai turtingų oligarchų iki varganų senučių, prašančių išmaldos Maskvos gatvėse. Kartu jis kalba apie Rusijos praeitį, supažindina su jos kultūriniu paveldu ir visuomenės padėtimi ikikomunistiniu, komunistiniu ir pokomunistiniu laikotarpiais. Į knygą įausta ir pirmuoju asmeniu pasakojama paties autoriaus šeimos (jo rusės motinos, kurią iš vaikystės į suaugusiųjų pasaulį lydėjo bohemiška Maskvos menininkų elito aplinka, ir amerikiečio tėvo, klastingose diskusijose gausiai liejantis degtinei bandančio išvengti KGB pinklių) istorija.

Rezultatas – įspūdingas unikalios kraštutinumų šalies portretas, ypač svarbus šiandien, kai Rusija dominuoja pirmuose žiniasklaidos puslapiuose ir yra neišsenkama pokalbių tema visame pasaulyje. Knyga „Rusai“ – tikslus, meistriškas pasakojimas apie tautą, kuri dar ilgai nesiliaus stebinusi pasaulį.

Aš keliavau nuo Rusijos vakarinių sienų per devynias laiko juostas į tolimus Tolimuosius Rytus, nuo subtropinės Juodosios jūros pakrantės iki visada šaltos Tolimosios Šiaurės. Tačiau daugiausia žinių pasisėmiau ne iš interviu, per kuriuos rusai retai kada atvirauja, bet dalyvaudamas jų kasdieniame gyvenime ir ilguose neskubriuose pokalbiuose, kurie atskleidė man žmonių požiūrį į seksą, degtinę, religiją ir Vakarus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius