-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 24

Andriaus Tapino akiratyje – genijai, pasipūtėliai, ištvirkėliai ir žmogžudžiai

„Senųjų meistrų paveikslai mane visada traukė lyg magnetas. Bet, turbūt kaip ir daugelis jūsų, pastovėdavau muziejuje, pagalvodavau, kad labai gražu, ir keliaudavau toliau“, – teigia visuomenininkas ir rašytojas Andrius Tapinas, šeštadienį Vilniaus knygų mugėje pristatęs knygą „Genijai, pasipūtėliai ir žmogžudžiai. Senieji Meistrai ir jų paveikslų paslaptys“.
Andrius Tapinas
Andrius Tapinas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pasak paties autoriaus, ši knyga gimė iš smalsumo ir noro sužinoti bei suprasti daugiau apie XV–XVIII a. Vakarų Europos tapybą, žymiausius menininkus bei jų darbus. Tam prireikė dešimčių skirtingų šaltinių: straipsnių, knygų, diskusijų, archyvinių dokumentų, vertimų, įvairių vaizdo įrašų kursų prenumeratų ir galiausiai – studijų apie Italijos Renesanso dailę Oksfordo universitete.

„Su visa pagarba dailės istorijos profesionalams ir diplomuotiems dailės istorikams – jų knygas skaityti yra darbas“, – teigia A.Tapinas ir pabrėžia, kad rašant šią knygą jam norėjosi parodyti ne tik paveikslus ir jų detales, bet ir atskleisti to laikotarpio paslaptis bei intrigas, įterpti savo paties rašytus literatūrinius etiudus, dirbtinio intelekto sukurtas iliustracijas ir įvairius vaizdo įrašus iš savo kelionių po muziejus.

Ši knyga – tai subjektyvus XV–XVIII a. garsiausių dailininkų ir jų kūrinių paslapčių albumas, kuriame autorius analizuoja Bellinio, Botticellio, Claude, Raphaelio, Bruegelio, Michelangelo, da Vincio, Caravaggio ir kitų menininkų tapybos šedevrus.

Knygų mugėje apie šią intriguojančią knygą A.Tapiną kalbino Aidas Puklevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius