Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Anglų kalba išleidžiama pirma Milano Kunderos knyga po 13 metų pertraukos

Šią vasarą anglų kalba pasirodys naujas rašytojo Milano Kunderos romanas „The Festival of Insignificance“. Anksčiau ši knyga jau iškopė į perkamiausiųjų sąrašų viršų Italijoje, Ispanijoje ir Prancūzijoje, rašo guardian.co.uk. Prieš tai paskutinė M.Kunderos knyga anglų kalba „Ignorance“ („Nežinomybė“) pasirodė 2002 metais (Prancūzijoje išleista 2000 metais).
Milanas Kundera
Milanas Kundera / Nuotr. iš „Wikipedia“

„The Festival of Insignificance“ (pranc. „La fête de l'insignifiance“) leidykla „Faber“ išleis birželio 18 dieną. JAV šią knygą „HarperCollins“ išleis birželio 23 dieną. 

Šis naujasis autoriaus nedidelės apimties romanas pirmiausia buvo išleistas Italijoje 2013 metais, o vėliau Ispanijoje ir Prancūzijoje. 

„Ne, mieli cinikai, romanas nemiręs, - rašė recenzijoje „L'Express“ praėjusiais metais. - Prancūzijoje gyvena vienas didžiausių šių laikų rašytojų. Jo vardas Milanas Kundera, ir jūs privalote naują jo knygą perskaityti kaip įmanoma  greičiau. Tai galbūt paskutinė jo knyga, ji yra nuostabi, šviesi, išmintinga ir kupina humoro“. 

Ji yra nuostabi, šviesi, išmintinga ir kupina humoro.

Pati leidykla šią knygą pristato kaip „kreivai komišką, o kartu ir rimtą žvilgsnį į visišką gyvenimo ir politikos nereikšmingumą, papasakotą per keturių žmonių kasdienį gyvenimą šiuolaikiniame Paryžiuje“. 

Leidyklos vadovas Stephenas Page'as teigė, kad knyga yra juokinga, o taip pat ir siurrealistiška. „Sunku vertinti tokio lygio rašytojo kaip M.Kundera knygas ir spręsti, ar ji yra geriausia iš to, ką jis parašė, tačiau tai yra išskirtinis, svarbus romanas“, - teigė jis. 

1929 metais Brno mieste gimęs M.Kundera pastaruosius daugiau kaip 40 metų gyvena Prancūzijoje. 1979 metais dėl knygos „Juoko ir užmaršties knyga“ jis neteko Čekoslovakijos pilietybės, jo knygos buvo draudžiamos ir Sovietų Sąjungoje. Tarp jo garsiausių kūrinių - „Nepakeliama būties lengvybė“, „Nemirtingumas“. 

M.Kundera jau ne pirmus metus minimas tarp kandidatų gauti Nobelio literatūros premiją. Jau dabar spėliojama, kad šios naujos knygos pasirodymas gali dar labiau sustiprinti jo galimybes gauti premiją šiais metais. 

Naujienas apie literatūrą sekite ir „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius