-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anykščių meras apie naujausią knygą: „Kiekvienas augalas – paties rankomis pačiupinėtas“

Anykščių meras, Traupio botanikos sodo įkūrėjas Sigutis Obelevičius, sukaupęs žaliosios aplinkos puoselėjimo patirtį, skaitytojams pristato naujausią knygą „Gamtos dovanos“. Patarimų apie įvairius augalus ir jų panaudojimo būdus kupina knyga, pasak autoriaus, naudinga visiems, besidomintiems gamta, daržininkyste, gėlininkyste, gydomosiomis žolelėmis ir netgi tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti virtuvėje.
Knygos „Gamtos dovanos“ viršelis
Knygos „Gamtos dovanos“ viršelis

Šeštąją mero pareigas ir pomėgį gamtai derinančio autoriaus knygą pristato leidykla „Alma littera“.

Knygoje šalia įprastų augalų aprašymų ir nuotraukų skaitytojai ras netikėtų faktų apie augalų reikšmę, jų panaudojimo būdus. Pavyzdžiui, kraujažolės ne tik tinka rauginant grybus bei agurkus, bet ir naikina sodo bei daržo kenkėjus, o paprastoji garšva ne tik gydo uodų sukąstas vietas, bet tinka ir šaltibarščiams pagardinti.

„Rašydamas knygą, ją buvau pavadinęs „Valgomos gėlės“, nes išties tai – knyga apie dekoratyvinius augalus, gėles, kuriuos galima naudoti vaistams, maistui, kosmetikai, taip pat apie daržo augalus, kuriuos galima auginti gėlynuose, jų savybes, auginimą. Stengiuosi vengti panašumo į kitas tokio pobūdžio knygas, į mokslinius tekstus įpinu legendų, liaudies išminties, tautosakos, kad skaitytojui netikėtos žinios praskaidrintų nuotaiką, knyga taptų gyvesnė“, – pasakoja S. Obelevičius.

Žinių knygai „Gamtos dovanos“ Anykščių meras sėmėsi iš įvairių užsienio straipsnių, knygų ir enciklopedijų. Autorius teigia, kad tokia knyga pranašesnė už internete randamą informaciją – vertės jai prideda asmeninė autoriaus patirtis. 

„Internete galima rasti labai daug nepatikimos informacijos, o kiekvienas mano aprašomas augalas yra savomis rankomis pačiupinėtas, sodintas, sėtas, auginamas ar aptiktas gamtoje, tad skaitytojai gali būti tikri, jog knygoje ras koncentruotą, patikrintą informaciją“, – teigia Traupio botanikos sodo įkūrėjas ir priduria, kad patirties turi sukaupęs dar ne vienai knygai.

Knyga „Gamtos dovanos“ iliustruota S. Obelevičiaus sūnaus, biologijos studento originaliomis, Traupio botanikos sode darytomis nuotraukomis.

Sigučio Obelevičiaus knygą „Gamtos dovanos“ išleidusi leidykla „Alma littera“ jau daugiau kaip 20 metų vykdo savo misiją – skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą. Didžiausia Baltijos šalyse leidykla „Alma littera“ leidžia knygas suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, šviečiamąją ir mokomąją literatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius