Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie šiuolaikinių ligų kilmę – knygoje „Nykstantys mikrobai“

Leidykla „Briedis“ pristato serijos „Sveikatos enciklopedija“ naujieną – dr. Martino Blaserio knygą „Nykstantys mikrobai“. Joje remdamasis įvairiausiais tyrimais medicinos mokslų daktaras paaiškina, kas sukelia šiuolaikines ligas.
Martinas Blaseris „Nykstantys mikrobai“
Martinas Blaseris „Nykstantys mikrobai“ / Knygos viršelis

Vis daugiau žmonių serga įvairiomis lėtinėmis ligomis. Nepaisant medicinos pažangos, per kelis pastaruosius dešimtmečius situacija stipriai pablogėjo. Mus kankina paslaptingas rinkinys, kurį autorius M. Blaseris vadina „šių laikų rykštėmis“: vaikų ir suaugusiųjų nutukimas, diabetas, astma, šienligė, alergija maistui, refliuksas, vėžys, celiakija, Krono liga, autizmas, egzema.

Labai didelė tikimybė, kad jūs, jūsų giminaitis ar pažįstamas kenčia nuo šių ligų. Tačiau kitaip nei mirtinas praėjusio amžiaus maras, kuris kirsdavo aukoms staiga ir stipriai, pastarųjų dienų lėtinės ligos pamažu, ilgus dešimtmečius griauna savo aukų gyvenimo kokybę.

„Manau, kad ateityje bus dar blogiau. Kaip vidaus degimo varikliai, atominiai ginklai ir pesticidai turėjo nenuspėjamų pasekmių, taip ir piktnaudžiavimas antibiotikais bei kitokios medicinos ir paramedicinos praktikos (pvz., dezinfekantų naudojimas) sukels netikėtų padarinių. Jeigu taip ir nepakeisime savo elgsenos, mūsų laukia blogas scenarijus. Štai kodėl skelbiu pavojaus signalą“ – teigia daugiau nei tris dešimtmečius bakterijų įtaką žmogaus ligoms tyrinėjęs autorius.

Dr. Martinas Blaseris knygoje „Nykstantys mikrobai“ kviečia kartu leistis į kelionę siekiant suvokti žmogaus vidinės ekosistemos svarbą ir kaip ji susijusi su šiuolaikinėmis ligomis. Autorius tikina, kad dėl įvairių faktorių – piktnaudžiavimo antibiotikais, cezario pjūvio operacijos, didžiulės oro taršos ir pan. – pamažu nyksta mūsų organizmui reikalingos gerosios bakterijos. Mikrobiomas praranda balansą, dėl to sutrinka medžiagų apykaita, nusilpsta imuninė sistema, apninka įvairios ligos. Šioje knygoje dr. M.Blaseris pataria, kaip paprastais būdais atkurti pažeistą mikrobiomą ir išvengti sveikatos problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius