-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie tai, kas svarbu – „Tyto alba“ rekomenduoja, ko nepraleisti Vilniaus knygų mugėje

Jau netrukus Vilniuje leisis lėktuvai ir jais atskridę mylimi autoriai kvies visus į knygų mugę. Šiemet leidykla „Tyto alba“ kviečia atsisukti į skirtingas kultūras, savęs pažinimą, ryšį su gamta, laikui nepavaldžias idėjas ir visa tai sujungiančias knygas, rašoma leidyklos pranešime spaudai.
„Tyto alba“ knygų mugė
„Tyto alba“ knygų mugė / Leidyklos nuotr.

Skaitytojų mylima Karen Swan sugrįžta į Vilnių

Vasario 24 d., šeštadienį, 13 val. 5.1 salėje susitikti kviečia viena ryškiausių šių metų knygų mugės viešnių – tarptautinių bestselerių autorė, britų rašytoja Karen Swan. Jos romanų skaitytojai laukia dar gerokai prieš jiems pasirodant, o prieš dvejus metus ištikimiausi gerbėjai į susitikimą mugėje traukė pilnais lagaminais knygų.

Specialiai mugei pasirodė naujas K.Swan romanas „Pavogtos valandos“, kuriame skleidžiasi įspūdinga uždraustos meilės istorija ir pritrenkiantys Škotijos salynų vaizdai. Beje, ar išsipildys prieš dvejus metus autorės duotas pažadas – naujame romane išvysti Vilnių?

Ar iš tiesų „Blogis yra laikinas“?

Vertėjo ir eseisto Laimanto Jonušio sudarytoje knygoje „Blogis yra laikinas“ sugulė per 11 metų įvairiose knygose publikuoti Leonido Donskio tekstai. Tai – intelektualas, kuriam nebuvo neįdomių ar nesvarbių temų. Jis visada užuosdavo blogos politikos kvapą, veidmainystę ar neteisybę ir kalbėdavo apie tai nedvejodamas. O kartu su didžiule aistra ir išmanymu pasakodavo apie tapybą, populiariąją muziką ar futbolą. Kodėl ir šiandien mums taip trūksta jo balso ir ramaus bei išmintingo žodžio? Diskusija apie tai vasario 24 d., šeštadienį, 15 val. 5.1 salėje.

Lietuva ir Japonija Andriaus Kleivos akimis

Specialiai iš Tokijo atvykstantis Andrius Kleiva ne tik pristatys skaitytojų pageidavimu sugrįžusią pirmąją savo knygą „Kaip veikia Japonija“, bet ir pakvies pažvelgti į šios šalies kasdienybę. Kuo ji taip traukia mus? Gal tūkstančių kilometrų skiriamos visuomenės iš tiesų nėra jau taip toli? A.Kleiva į susitikimą kviečia vasario 23 d., penktadienį, 18 val. 5.1 salėje.

Apie ką nesikalbu su mama?

Ką iš pirmųjų savo namų išsinešame į tolesnius santykius? Tokį klausimą knygoje „Apie ką nesikalbu su mama“ kelia žymūs rašytojai ir pasakoja įsimintinas, jautrias, kartais sukrečiančias istorijas apie skirtingus motinystės atspalvius, žeidžiančius ir gydančius mamų žodžius ir jų įtaką tolesniam gyvenimui.

Kaip mūsų gyvenimus formuoja santykiai su artimiausiu žmogumi, vasario 23 d., penktadienį, 14 val. 5.3 salėje kalbėsis rašytoja Vaiva Rykštaitė, psichologas Timas Petraitis, sociologė Milda Pivoriūtė ir kūrybininkė Viktorija Urbonaitė.

Specialiai iš Havajų – Vaiva Rykštaitė

V.Rykštaitės nuoširdus balsas ir nepagražintos istorijos iš Havajų jau tapo įkvėpimu ir paguoda daugeliui moterų. Šį kartą V.Rykštaitė pristato naujai sugrįžusias knygas – kelionių eseistiką „Viena Indijoje“ ir romaną „Trisdešimt“. Tirštas, įdomiausių personažų ir detalių kupinas pasakojimas, humoras, saviironija ir netikėtos istorijos – vasario 24 d., šeštadienį, 17 val. 5.1 salėje.

Violeta Tapinienė – apie susigrąžintą laiką

Neįtikėtina kelionė namo iš Sibiro ant mamos rankų, gyvenimas be vietos ir besislapstant okupuotoje Lietuvoje, pirmieji namai, jaunystė, šeima, turiningi metai mokykloje ir išugdyta daugybė laisvų, mąstančių žmonių – apie tai su literatūrine meistryste V. Tapinienė pasakoja knygoje „Susigrąžinto laiko blyksniai“. Tai knyga geros eseistikos gerbėjams. Drauge su sūnumi Andriumi autorė knygą pristatys vasario 24 d., šeštadienį, 13 val. 5.3 salėje.

Psichologo ir kurjerio T.Petraičio taupymo istorija

70 tūkstančių eurų. Tiek per penkerius metus psichologas-psichoterapeutas, o šiandien ir maisto kurjeris T.Petraitis sukaupė nesiėmęs verslo, bet atradęs ir pritaikęs savo taupymo modelį. Tačiau tai tikrai nėra lengvos ir greitos sėkmės istorija.

„Pinigų laiškai“ – kelionės knyga, kurioje autorius aprašo, kaip išbrido iš sudėtingo skyrybų laiko ir mokėsi atrasti naują santykį su pasauliu. T.Petraitis kviečia išsigryninti gyvenimo kryptį iki esmės ir atmesti nereikalingus dalykus. Pokalbis apie tai – vasario 23 d., penktadienį, 16 val. 1.2 salėje.

Psichologė Giedrė Žalytė apie gamtos terapiją

Visa mūsų aplinka, o ypač gyvoji, jeigu į ją įsižiūrime, veikia kaip veidrodis, kuris gali padėti suprasti ir pamatyti save tokius, kokie esame. Tad G.Žalytės knyga „Gamtos terapija“ – tarsi gydančių gamtos atspindėjimų rinkinys, skatinantis stabtelėti ir atpažinti bei patyrinėti mūsų viduje arba santykiuose su kitais žmonėmis vykstančius procesus. Kokią ypatingą galią čia turi gamta – pokalbis vasario 23 d., penktadienį, 17 val. 5.2 salėje.

Grigorijui Kanovičiui atminti – „Nusišypsok mums, Viešpatie“

Po beveik trijų dešimtmečių sugrįžta romanas G. Kanovičiaus romanas „Nusišypsok mums, Viešpatie“, pagal kurį sukurtas ir teatro klasika tapęs spektaklis. Šiemet G. Kanovičiui būtų sukakę 95-eri, tad vasario 24 d., šeštadienį, 14 val. 5.3 salėje prisiminsime rašytoją, kuris sukūrė litvakų sagą, o kartu su dideliu jautrumu ir literatūrine meistryste teigė meilę žmogiškumui.

Algirdas Toliatas sugrįžta su nauja knyga

„Ilgiausias kelias pasaulyje yra nuo galvos iki širdies“, – sako naują knygą pristatantis A.Toliatas. Bendrystės paieškos, ko gero, viena svarbiausių naujos kunigo knygos „Tu niekada nevaikščiosi vienas“ temų. Knygos pavadinimu tapęs Liverpulio futbolo komandos sirgalių šūkis būtent ir liudiją tokią galingą lyg pavasario upė bendrystę. Knygos pristatymas – vasario 24 d., šeštadienį, 16 val. Konferencijų salėje 1.1/Amfiteatre.

Jurgos Ivanauskaitės premija – apie laisvę kūryboje ir gyvenime

Vasario 24 d., šeštadienį, 12 val. Rašytojų kampe bus įteikta Jurgos Ivanauskaitės premija. Renginys mugėje tampa proga susitikti ir ankstesnių metų premijos laureatams, kuriais tapę ryškiausi ir įdomiausi šių dienų Lietuvos autoriai. Nuo 2008 metų teikiamas apdovanojimas skiriamas ne vyresniam kaip 45 metų autoriui už geriausią per pastaruosius dvejus kalendorinius metus sukurtą lietuvių literatūros kūrinį, atitinkantį formuluotę „Už laisvą, atvirą ir drąsią kūrybinę raišką“.

Tomas Dirgėla dingo?

Vasario 24 d., šeštadienį, 11 val. 5.3 salėje visus vaikus į susitikimą kviečia bene mylimiausias Lietuvos vaikų rašytojas Tomu Dirgėla. Tačiau yra viena problema – naujausioje rašytojo knygoje Domui ir Tomui tenka sudėtinga byla – paties dingusio Dirgėlos byla.

Ar Dirgėla pradingo visam laikui? Ir kodėl tai nutiko knygų mugėje? Kas tuomet laukia renginyje? Beje, visos mugės metu jaunieji detektyvai kviečiami įsitraukti į žaidimą „Surask Dirgėlą“. Daugiau informacijos jau greitai.

Šiuolaikinės undinės L.Dirmotės romane „Sibilė“

Psichologė-psichoterapeutė L.Dirmotė daugeliui skaitytojų geriausiai pažįstama kaip knygos „Septynios didžiosios nuodėmės psichologo kabinete“ autorė. Šįkart ji debiutuoja kaip romano autorė. „Sibilė“ – žvilgsnis į undinėlės mitą šių dienų akimis. Kartą gyveno tokia Ingrida Eleonora Drungilaitė, paprasta nedidelės šalies pilietė, patirianti moteriškas krizes ir turinti vieną kitą paprastą norą. Pokalbis apie žinomos psichologės debiutą – vasario 24 d., šeštadienį, 18 val. 1.2 salėje.

Literatūros klasika – Ian McEwan „Pamokos“

Kas yra žmogaus likimas – gyvenimo pamokų ar veikiau nuo mūsų nepriklausančių atsitiktinumų seka, naujausiame romane „Pamokos“ klausia gerai žinomas rašytojas I. McEwanas. Kol pasaulis vertina Antrojo pasaulinio karo padarinius, vienuolikmetis Rolandas Beinsas susiduria su asmeninio gyvenimo iššūkiais. Išsiųstam į berniukų internatą, jam tenka susitaikyti su namų ilgesiu, nauja griežta rutina ir netikėtu panelės Kornel, reiklios pianino mokytojos, dėmesiu. Painus jųdviejų ryšys, metams bėgant, išsirutulios į vieną ryškiausių ir skaudžiausių Rolando gyvenimo romanų.

„Kopenhagos trilogijos“ gerbėjams – T.Ditlevsen „Veidai“

„Kopenhagos trilogijos“ autorės romanas „Veidai“ paremtas asmenine rašytojos patirtimi. 1968-ieji, Kopenhaga. Vaikų rašytojos Lisės pripažinimą aptemdo pakitęs jos vyro elgesys. Jis negali susitaikyti su žmonos šlove ir nė nenutuokia, kad Lisė žino, kas vyksta tarp jo ir namų tvarkytojos. Lisė žino – juodu mėgins jos atsikratyti. Stiprėjantis moters nerimas pamažu virsta obsesija, atvedančia ją į psichiatrijos kliniką. Čia ją pasitinka daugybė veidų. Mėgindama grįžti į save Lisė susiduria su gąsdinančia mintimi: o kas, jeigu beprotybė – vienintelė jai įmanoma laisvės forma?

Tai, kas išsipildė – Don DeLillo „Baltasis triukšmas“

Kartais literatūros kūrinys tarsi nuspėja ateity. Pirmą kartą išleistas 1985 metais, „Baltasis triukšmas“ iki šiol kartojamas didžiuliais tiražais ir laikomas vienu įspūdingiausių vartotojiškos kultūros liudijimų literatūroje. Tai tarsi klausimas, kaip žiniasklaidos kultūra atitolina mus nuo savo pačių potyrių, bei verčia stabtelėti ir įsiklausyti į baltąjį triukšmą, pasiekiantį mus akinančių prekybos centro šviesų spengimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius