Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autobiografinė Michailo Gorbačiovo knyga „Vienas su savimi“ pasirodys ir lietuvių kalba

Lietuvių skaitytojus vasario mėnesį pasieks autobiografinė Michailo Gorbačiovo knyga „Vienas su savimi“. Penkerius metus rašytą knygą pirmas ir paskutinis SSRS prezidentas paskyrė savo žmonai Raisai.
Michailas Gorbačiovas pristatė naują savo knygą
Michailas Gorbačiovas pristatė naują savo knygą / AFP/Scanpix nuotr.

Autobiografijoje nevengiama asmeniškumo ir atskleidžiamos intymios poros meilės istorijos detalės, todėl knyga turėtų būti įdomi ne tik politikams ar istorikams. Pirmasis jos pristatymas buvo surengtas lapkričio mėnesį Maskvoje.

Šiemet 81-erių metų sukaktį paminėjęs M. Gorbačiovas viename iš interviu pats prisipažino, kad šios knygos rašymas buvo nelengvas ne vien dėl jo amžiaus.

Naujienas apie knygas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

„Sunku rašyti apie savo gyvenimą nuoširdžiai ir sklandžiai. Aš dedikavau autobiografiją savo žmonai, kuri man sakydavo: jei galėsi ir turėsi jėgų, būtų nuostabu, jei parašytum šią knygą”, – teigia M.Gorbačiovas.

„Gorbačiovą, kaip politiką, žinoma, galime vertinti įvairiai, tačiau nepaneigiamas faktas yra tas, kad jis paveikė ne tik Rusijos likimą, bet ir Lietuvos istoriją. Lietuva knygoje minima ne vieną kartą. Skaitydami šį tekstą lietuvių skaitytojai ims geriau suprasti, kaip pačiomis lemtingiausiomis mūsų valstybei akimirkomis buvo mąstoma kitoje „barikadų“ pusėje“, – sako „Baltų lankų“ vyriausiasis redaktorius Saulius Repečka.

Ši autobriografinė knyga tuo pačiu metu leidžiama keliose šalyse, o kritikai jau dabar prognozuoja jai bestselerio statusą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius