-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baileys“ premija skirta Naomi Alderman mokslinės fantastikos romanui

Anglijos rašytoja Naomi Alderman ir jos knyga pateko į „Baileys“ literatūrinio prizo istoriją – romanas „The Power“ tapo pirmu mokslinės fantastikos kūriniu, kuris pelnė šį apdovanojimą. Be šlovės ir populiarumo autorei taip pat atiteko 30 tūkst. svarų sterlingų piniginis prizas.
Rašytoja Naomi Alderman
Rašytoja Naomi Alderman / „Scanpix“ nuotr.

Šių metų premijos laureatės knyga „The Power“ skaitytoją perkelia į šiurpią ateitį, kur, pavyzdžiui, merginos ir moterys vyrus nužudyti gali vienu prisilietimu. Ši knyga vadinama feministiniu romanu, o vienas pagrindinių kūrinyje keliamų klausimų – kas yra galia?

Prizą pelniusį romaną lydi įdomi istorija – jis galėjo net nepasirodyti, nes N.Alderman iš pradžių rašė kitą kūrinį, į kurį jau buvo sudėjusi 200 tūkst. žodžių, tačiau visą rankraštį išmetė lauk ir ėmėsi naujos idėjos, kuri virto premiją laimėjusiu romanu.

Knyga „The Power“ yra ketvirtas autorės kūrinys. Ji debiutavo 2006 metais su knyga „Disobedience“, kuri pelnė „Orange“ prizą, skiriamą už geriausią debiutinę knygą anglų kalba, kurią parašė moteris rašytoja.

Trumpąjį „Baileys“ premijos sąrašą sudarė šešios autorės ir jų knygos: Ayọ̀bámi Adébáyọ̀̀ („Stay With Me“), Naomi Alderman („The Power“), Linda Grant („The Dark Circle“), C.E.Morgan („The Sport of Kings“), Gwendoline Riley („First Love“) ir Madeleine Thien („Do Not Say We Have Nothing“).

„Baileys“ premija yra vienas gerbiamiausių Didžiosios Britanijos literatūrinių apdovanojimų, kuris yra skiriamas moteriai rašytojai. Praėjusiais metais premiją laimėjo Lisa McInerney ir knyga „The Glorious Heresies“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius