-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baillie Giffordo prizo trumpajame sąraše – Svetlana Aleksijevič

Pirmadienį paskelbtas trumpasis Baillie Giffordo apdovanojimo sąrašas, kuriame – keturios pavardės. Šiais metais premiją laimėti pretenduoja ir Pulitzerio, ir Nobelio literatūros premijos laureatai, rašo „The Guardian“.
Nobelio literatūros premiją laimėjusi baltarusių rašytoja Svetlana Aleksijevič savo namuose
Nobelio literatūros premiją laimėjusi baltarusių rašytoja Svetlana Aleksijevič savo namuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Į trumpąjį sąrašą pateko Nobelio premijos laureatė Svetlana Aleksijevič („Laikas iš antrų rankų“), Pulitzerio premijos laimėtoja Margo Jefferson („Negroland: A Memoir“), žmogaus teisių gynėjas Philippe Sandsas („East West Street: On the Origins of Genocide and Crimes Against Humanity“) ir Libijos rašytojas Hishamas Mataras („The Return: Fathers, Sons and the Land In Between“).

Iš viso į šį apdovanojimą pretendavo 180 rašytojų, iš kurių buvo atrinkta 10, o dabar sudarytas trumpasis sąrašas, kuriame liko tik 4 pavardės.

Premija, kuri anksčiau buvo žinoma kaip Samuelio Johnsono prizas, yra verta daugiau nei 30 tūkst. eurų, ji teikiama autoriui, kurio knyga buvo išleista Didžiojoje Britanijoje. Jos laimėtojas bus paskelbtas lapkričio 15 dieną.

Kaip teigia komisijos narė Stephanie Flanders, premijos vertinimo komisijos nariai šiais metais lengvai sudarė trumpąjį prizo sąrašą, nes nereikėjo ieškoti kompromisų ir ilgai diskutuoti, kurios knygos yra geriausios.

„Iš ilgojo sąrašo atrinkome keturias knygas ir mes džiaugsimės bet kuriai iš jų laimėjus apdovanojimą“, – tikina S.Flanders.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius