Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bestseleriai per pastaruosius 15 metų tapo gerokai storesni

Naujas tyrimas atskleidė, kad per pastaruosius15 metų bestseleriai tapo 25 proc. didesnės apimties, rašo „The Guardian“.
Knyga
Knyga / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Tyrimo metu buvo peržvelgta daugiau nei 2500 knygų, kurios yra tapę „New York Times“ bestseleriais arba įtrauktos į žinomų knygų sąrašus.

Tarp šių kūrinių pateko ne tik JK Rowling Hario Poterio knygų serija, tačiau ir skandalingoji „50 pilkų atspalvių“ trilogija.

Pastebėta, kad 1999 metais knygos vidutiniškai būdavo 320 puslapių storio, o 2014 metais vidutinis puslapių skaičius išaugo iki 400.

Įdomu yra tai, kad vien 2014 metais išleistų knygų, kurios tapo bestseleriais, puslapių skaičius svyravo nuo 1328 puslapių iki vos 80.

Tyrimą atlikęs Jamesas Finlaysonas, dirbantis leidykloje „Flipsnack“, sako, kad knygų puslapių skaičiaus augimui daug įtakos turėjo elektroninių knygų atsiradimas. Pasak jo, atostogų metu paprasčiau su savimi turėti elektroninę knygą nei vežtis storą spausdintą kūrinį.

VIDEO: 15 geriausių 2015 metais Lietuvoje išleistų knygų

Panašiai elgiasi ir skaitytojai: stora spausdinta knyga gali bauginti, tačiau tokios pačios apimties elektroninė knyga neatrodo baugi. Visgi tyrimo metu nustatyta, kad tik 60 proc. didelės apimties elektroninių knygų pradedama skaityti anksčiau nei tokios pačios apimties spausdintų knygų.

Tuo tarpu literatūros agentė Clare Alexander pastebi, kad pastaruoju metu išaugo ir kriminalinės bei erotinės literatūros kūrinių apimtys. „Storesnės knygos yra kultūros poslinkio ženklas“, – teigia ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius