-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Billas Clintonas ir Jamesas Pattersonas rašo intriguojantį trilerį apie prezidentą

Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas kartu su bestselerių autoriumi Jamesu Pattersonu rašo bendrą knygą – 2018 metais skaitytojams bus pristatytas intriguojantis trileris apie prezidento dingimą „The President Is Missing“, skelbia „The Independent“.
Billas Clintonas (kairėje) ir Jamesas Pattersonas
Billas Clintonas (kairėje) ir Jamesas Pattersonas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Dirbti su knyga – dalytis tuo, kas yra prezidento darbas, gyvenimas Baltuosiuose rūmuose ir kas yra darbas Vašingtone – tai labai smagu“, – apie kūrybinį procesą kalba B.Clintonas.

1993–2001 metais JAV prezidento pareigas ėjęs politikas sako, kad jam taip pat labai patinka darbas su rašytoju J.Pattersonu. „Aš jau ilgą laiką esu jo gerbėjas“, – atvirauja B.Clintonas.

Knygos pavadinimas iškelia idėją, kad kūrinyje veiksmas suksis apie dingusį prezidentą, tačiau kodėl ir kaip jis dingo – autoriai neatskleidžia. „New York Times“ skelbė, kad keli romano skyriai jau parašyti.

Planuojama, kad knyga skaitytojus pasieks 2018 metų birželį.

Pats bestselerių autorius J.Pattersonas sako, kad bendras darbas su prezidentu yra jo kūrybos viršūnė. „Galimybė su juo bendrauti ir iš pirmų rankų gauti informaciją apie jo patirtį romaną paverčią unikaliu“, – teigia rašytojas.

Tai nebus pirma B.Clintono knyga. Jo žmona Hillary Clinton irgi yra išleidusi kelias knygas, o praėjusiais metais, kai Donaldui Trumpui pralaimėjo kovą dėl JAV prezidento posto, ji paskelbė apie dar vienos knygos pasirodymą. Tuomet politikė kalbėjo, kad knygoje papasakos apie rinkiminės kovos užkulisius.

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Pattersonas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Pattersonas

J.Pattersonas yra įpratęs knygas rašyti ne vienas – autorius dažnai kūrinius kuria kartu su pradedančiais arba šlovę susigrąžinti norinčiais rašytojais. Kūrybos procesas sulaukia dviprasmiškų vertinimų – J.Pattersonas dažnai pasidalija kūrinio idėja su savo „pagalbininkais“, o šie sėda rašyti istorijos pagal J.Pattersono nubrėžtą siužeto liniją. Kai parašyta istorija įtinka J.Pattersonui – ji keliauja pas leidėją, o ant knygos viršelio puikuojasi dviejų autorių pavardės.

Tai J.Pattersonui leidžia būti itin produktyviam. Į lietuvių kalbą yra išversta ne viena J.Pattersono knyga. Štai bent kelios jų: „Bikinis“, „Gelbėtojas“, „Krosas“, „Merė, Merė“, „Salmos laiškai Dženiferei“, „Sekmadieniai pas Tifanį“, „Žebenkšties žaidimai“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susipažinkite: daugiausia per metus uždirbantis pasaulio rašytojas Jamesas Pattersonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius