Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Billo Gateso patarimai: ką verta skaityti šią vasarą

Technologijų milžinės „Microsoft“ įkūrėjas ir turtingiausias pasaulio žmogus Billas Gatesas dažnai pabrėžia, kad knygos jo gyvenime užima svarbią vietą. Jis taip pat nevengia pasidalinti savo skaitytų knygų rekomendacijomis, o artėjant vasarai B.Gatesas pateikė rekomenduojamų vasaros skaitinių sąrašą.
Billas Gatesas
Billas Gatesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šios penkios knygos mane privertė kitaip galvoti ir taip įtraukė, kad jas skaičiau tuo metu, kai jau turėjau seniai būti lovoje“, – savo tinklaraštyje gatesnotes.com rašė B.Gatesas.

Verslininkas nurodo tikįs, kad iš šio sąrašo skaitytojai atras bent vieną knygą, kuri juos įkvėps.

Šiais metais jo akiratyje – knygos, susijusius su matematika ir mokslu.

B.Gateso skaitinių pristatymui sukurtas ir specialius vaizdo siužetas, kuris iliustruotai pristato kiekvieną knygą.

Tiesa, šie kūriniai į lietuvių kalbą nėra išversti, juos galima perskaityti anglų kalba.

Susipažinkite su B.Gateso pasiūlymais vasaros skaitymams.

VIDEO: Billo Gateso patarimai: ką verta skaityti šią vasarą

„Seveneves“

„Aš dešimtmečius nesu skaitęs mokslinės fantastikos knygų. Šią knygą man rekomendavo draugė. Ir aš džiaugiuosi, kad ji taip padarė“, – apie Nealo Stephensono kūrinį teigia B.Gatesas.

Knygoje skaitytojas iš karto įtraukiamas į veiksmo sūkurį: Mėnulis sprogsta, o žmonės sužino, kad už dvejų metų Žemę užklups meteoritų lietus, kuris sunaikins visą gyvybę.

Taigi, norėdami išsigelbėti, žmonės ketina į orbitą pakelti tiek erdvėlaivių, kiek tik pajėgs.

Knygos viršelis/Knyga „Seveneves“
Knygos viršelis/Knyga „Seveneves“

„Skaitydami galite pratrūkti, kad knygoje per daug informacijos apie kosminius skrydžius, tačiau „Seveneves“ mane įkvėpė pergalvoti savo santykį su mokslinės fantastikos skaitymu“, – kūrinį apibendrina B.Gatesas.

„How Not to be Wrong“

Jordano Ellenbergo knyga yra unikali, nes joje autorius aiškina, kaip artimai matematika yra susijusiu su kasdieniniu mūsų gyvenimu. Tai paaiškinamoji knyga, kurios autorius pats yra matematikas.

Kaip rašo B.Gatesas, kiekviename knygos skyriuje yra iškeliamas klausimas, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodo neturintis daug sąsajų su matematika. Pavyzdžiui, elektroninis balsavimas. Būtent šis klausimas tampa atspirties tašku, nuo kurio J.Ellenbergas pradeda aiškinti matematikos svarbą ir kaip ji susijusi su nagrinėjama tema.

Knygos viršelis/„How Not to be Wrong“
Knygos viršelis/„How Not to be Wrong“

„Kai kuriose knygos vietose atrodo viskas per daug sudėtinga, tačiau autorius supaprastina dalykus, kad juos lengviau suvoktume“, – teigia B.Gatesas.

Pasak jo, tai kūrinys, kuris parodo, kad mes nuolat atliekame matematinius veiksmus.

„The Vital Question“

Nickas Lane'as yra vienas iš tų mąstytojų, apie kurių darbus žmonės turėtų žinoti daugiau. Savo knygoje jis stengiasi paaiškinti, kad energija yra susijusi su visais gyvais organizmais ir be jos nieko nebūtų.

Knygos viršelis/Knyga „The Vital Question“
Knygos viršelis/Knyga „The Vital Question“

Pasak knygos autoriaus, tik suokę, kaip veikia energijos dėsniai, mes galėsime suprasti, kaip atsirado gyvybė. Tai nėra tik teoriniai teiginiai, nes, anot N.Lane'o, suvokę ląstelių elgseną mes galime įveikti ir vėžį.

„Net jei Nicko pateikiami teiginiai yra klaidingi, aš manau, kad energijos paslapčių išaiškinimas gali atsakyti į klausimą, iš kur mes atsiradome“, – svarsto B.Gatesas.

„The Power to Compete“

„Japonija yra mano atmintyje įstrigusi beveik prieš trisdešimt metų, kuomet ten pirmą kartą vykau dėl „Microsoft“ reikalų. Šiandien ši šalis yra viena iš įdomiausių šalių tiems, kurie seka globalios ekonomikos naujienas“, – apie knygą, kurioje analizuojama Japonijos ekonomika ir rinka, pasakoja B.Gatesas.

Knygoje kalbama apie Japonijos įmones, kurios sugebėjo nukonkuruoti Pietų Korėjos ir Kinijos bendroves. Kaip joms tai pavyko padaryti? Ar jos vis dar gali mesti iššūkį Japonijai?

Knygos viršelis/Knyga „The Power to Compete“
Knygos viršelis/Knyga „The Power to Compete“

Į šiuos klausimus bando atsakyti ekonomistas Ryoichi Mikitani ir jo sūnus Hiroshi Mikitani, kuris yra interneto kompanijos „Rakutes“ įkūrėjas. Knygoje pateikiamas judviejų dialogas.

„Žinoma, aš ne su viskuo sutinku, ką teigia Hiroshi, tačiau manau, kad jis turi nemažai gerų idėjų. Ši knyga – tai įdomus žvilgsnis į šalies ateitį“, – kūrinį pristato B.Gatesas.

„Sapiens: A Brief History of Humankind“

„Šią knygą perskaičiau ir aš, ir Melinda (B.Gateso žmona, – red. past.). Ji mums iškėlė daug įdomių diskusijų prie pietų stalo“, – sako „Microsoft“ įkūrėjas.

Knygos viršelis/Knyga „Sapiens: A Brief History of Humankind“
Knygos viršelis/Knyga „Sapiens: A Brief History of Humankind“

Autorius Noahas Yuvalas Hararis knygoje kelia nemenką iššūkį – vos per 400 puslapių paaiškinti visą žmonijos istoriją. Jis taip pat kalba apie dabartinę žmonų rūšį, dirbtinį intelektą, genų inžineriją ir technologijas, kurios pakeis žmonių ateitį.

„Nors su kai kuriais autoriaus teiginiais aš nesutinku, pavyzdžiui, tokiais, kad žmonės buvo geresni tuomet, kai vertėsi žemdirbyste, tačiau šią knygą rekomenduoju visiems, kurie domisi istorija ir rūšių ateitimi“, – teigia B.Gatesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius