Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Colleen McCullough „Saldžiai kartu“ – epinė romantinė istorija apie dvi dvynių poras

Colleen McCullough. Saldžiai kartu. Iš anglų kalbos vertė Kristina Miliūnienė. – Vilnius : Tyto alba, 2015. – 472 p. Viršelio dailininkė Ilona Kukenytė.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.

„Eda nusijuokė.
– Norėjai pasakyti, kad toks ir yra gyvenimo skonis, Kite. Saldžiai kartus.“

Rašytoja Colleen McCullough (1937–2015 m.) – viena žymiausių visų laikų australių. Rašytoja buvo nepaprastai produktyvi ir įvairiapusiška, jai pakluso kiekvienas žanras. Į lietuvių kalbą jau išversta 10 jos knygų. „Saldžiai kartu“ – pasakojimas apie tą patį laikotarpį, kuriam skirti ir garsieji „Erškėčių paukščiai“. Tai XX amžiaus trečiojo dešimtmečio Australija. Didžioji depresija, ekonominė krizė, išankstinės nuostatos ir draudimai... Tačiau ką tai reiškia išskirtinėms moterims, trokštančioms ne tik meilės ir šeimos, bet ir profesijos?

Tai epinė romantinė istorija apie dvi dvynių poras: pastoriaus Latimerio dukras Edą ir Greisę, Gabaną ir Kitę. Jos nepaprastai artimos viena kitai. Jos labai panašios, tačiau drauge ir skirtingos išore, o ypač charakteriu. Jų svajonės apie ateitį skiriasi, tačiau visoms svarbiausia ištrūkti iš motinos valdžios. Todėl jos ryžtasi negirdėtam dalykui – visos keturios seserys Latimer tampa slaugytojomis Korundo, nedidelio Australijos miestelio, ligoninėje. 

Taip prasideda jų kelias į gyvenimą. Tiksliau, keturi skirtingi keliai. Atkakli, gabi ir šmaikšti Eda svajoja tapti gydytoja, jausminga ir glebi Greisė ieško vyro, su kuriuo jaustųsi saugi, darbšti ir reikli Gabana vėliau taps nepakeičiama vyresniąja seserimi, o gražuolė Kitė, kuriai grožis neteikia jokio džiaugsmo, jaučiasi rami ir saugi, slaugydama vaikus – kol sutinka Čarlzą, į jos gyvenimą atnešantį sumaištį…

Kiekviena sesuo turi pasirinkti, kaip gyventi, kad širdyje tilptų ir  meilė, ir vaikai, ir karjera – ir kiekvieną kartą tenka gyventi su savo sprendimų pasekmėmis: ir graudžiomis, ir teikiančiomis laimę. Saldžiai karčiomis, kaip ir pats gyvenimas.

„Saldžiai kartu“ – vienas puikių Colleen McCullough romanų, kuriame XX a. pradžios Australijos istorija virsta keturių moterų gyvenimo, meilės ir brandos istorijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius