Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 21 /13:18

Dalia Grybauskaitė Vilniaus knygų mugės atidaryme: „Esame skaitanti, išsilavinusi ir kūrybinga tauta“

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė 14-ąją tarptautinę Vilniaus knygų mugę.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Visas Vilniaus kngų mugės naujienas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

„Kasmet daugiau nei 60 tūkstančių žmonių suplūsta į knygų mugę ieškoti naujų knygų. Tai gražiausias įrodymas, kad esame skaitanti, išsilavinusi ir kūrybinga tauta. Kiekviena perskaityta knyga praturtina ir daro mus stipresnius“, – sakė šalies vadovė.

Šiemet didžiausias dėmesys mugėje skiriamas paauglių ir jaunimo literatūrai. Prezidentė domėjosi ką ir kaip skaito jaunimas, kokios skaitymo formos jiems yra patraukliausios, kokių knygų pasigendama bibliotekose ar knygynuose. Šalies vadovė ragino nebijoti modernėjančių skaitymo formų, su kuriomis mus supažindina būtent jaunoji karta.

Beveik pusantros valandos apžiūrinėjusi knygų mugės ekspoziciją ir bendravusi su renginio dalyviais šalies vadovė teigė, jog dažniausiai skaito žmonių jai dovanotas knygas.

„Skaitau viską, ką gaunu, o gaunu labai daug, ir tai dažniausiai žmonių dovanos. Pati jų tiesiog neperku, nes mėginu suspėti perskaityti, ką žmonės atsiunčia. Paskutinė buvo greičiausiai Marcinkvečiaus trilogija, o pati pati paskutinė tai turbūt 44 mlrd. finansinės perspektyvos knyga“, – žurnalistams kalbėjo D.Grybauskaitė.

 Pasak valstybės vadovės, knyga sujungia tautą, padeda išsaugoti kalbą, nepamiršti tarmių ir savo tapatybės.
 
Knygų mugėje Prezidentė taip pat apžiūrėjo naujausias įprastas spausdintas ir elektronines knygas vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems, lankėsi Sigutės Chlebinskaitės kūrybinėje studijoje „Tu gali sukurti knygą“ ir įsirašė į Knygų Šalies Piliečių Knygą. Prezidentė taip pat apsilankė naujoje paaugliams ir jaunimui sukurtoje renginių ir bendravimo zonoje. Naujoje erdvėje galima naudotis belaidžiu internetu, skaityti mėgstamiausiomis knygas, žaisti stalo žaidimais, tai laisva atmosfera, kur vyks renginiai ir užsiėmimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius