Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dėl to verta gyventi“ – juokingas žvilgsnis, kaip įveikti vienatvę

„Vis daugiau ir daugiau žmonių išeina iš gyvenimo vieniši, tad mes visuomet užsiėmę“, – sako romano „Dėl to verta gyventi“ veikėjas. Šį į 19 kalbų jau išverstą romaną įkvėpė straipsnis apie žmones, kuriems tenka pasirūpinti tais, kurių nėra kam palaidoti. Tačiau tai – anaiptol ne tragiška istorija. Priešingai, ji juokinga, švelni ir jaudinanti.
Richardas Roperis
Richardas Roperis / Asmeninio albumo nuotr.

Pagrindinis veikėjas Endrius – tikrai ne svajonių vyriškis. Jam jau per keturiasdešimt, jis nedrąsus, ne gražuolis, nežarsto sąmojų ir dirba municipalinėje tarnyboje. Jo pareiga – apžiūrėti butus žmonių, kurie mirė vieniši ir pranešti apie įvykį artimiesiems (jei tokių yra). Ar stebina tai, kad Endrius – visiškai vienišas? Ne, palaukite, namuose jo laukia mylinti žmona Diana ir du vaikai. Tiksliau – taip galvoja jo bendradarbiai. Iš tiesų tai – tik Endriaus fantazija. Įsivaizduojama šeima jam – tarsi malonus pabėgimas nuo vienišos tikrovės, kur draugiją jam palaiko tik Ellos Fitzgerald dainos. Tačiau kai pasirodo nauja bendradarbė Pegė, Endriaus rutinai ateina galas. Jam tenka rinktis: pasakyti tiesą ir pradėti gyventi tikrą gyvenimą, bet prarasti Pegės palankumą? Ar likti saugiame melo kokone?

Knyga „Dėl to verta gyventi“
Knyga „Dėl to verta gyventi“

Dėl to verta gyventi“ autorius Richardas Roperis – negrožinės literatūros redaktorius „Headline“ leidykloje Londone. Jo pirmasis romanas kalba apie tai, kad vienatvė baigiasi, jei turi drąsos ieškoti meilės ir atsiverti gyvenimui. Tai puikiai parašyta šilta ir šmaikšti tragikomiška istorija apie svarbius gyvenimo sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius