Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiąją Vilniaus sagą toliau įgarsina Darius Gumauskas – pasirodė audioknyga „Silva rerum III“

Audioknygų klausytojai ir gerbėjai gali toliau tęsti pažintį su rašytojos Kristinos Sabaliauskaitės istorine tetralogija „Silva rerum“: jau pasirodė trečioji leidyklos „Baltos lankos“ išleista romano dalis audioformatu, skaitoma aktoriaus Dariaus Gumausko. Knygoje taip pat skamba pačios autorės kruopščiai parinkti ir jau ankstesnėse dalyse klausytojų pamėgti itin charakteringi muzikiniai intarpai, rašoma „Baltos lankos“ pranešime spaudai.
Audioknyga „Silva rerum III“
Audioknyga „Silva rerum III“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Pirmąsias dvi romano dalis įgarsino aktorė Jovita Jankelaitytė, o štai paskutinės dvi neatsitikintinai patikėtos aktoriui Dariui Gumauskui. Jis rašytoją pakerėjo jau atrankoje, perskaitęs arklio nušovimo sceną.

Pats aktorius yra sakęs, kad garsindamas labiausiai stengėsi pasinerti į kūrinio atmosferą.

Asmeninio archyvo nuotr./Darius Gumauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Darius Gumauskas

„Aš skaitydamas stengiausi kuo mažiau aktoriauti, daugiau įsijausti į Kristinos kuriamą atmosferą. Kristina tikrai turi tą nuostabų gebėjimą: ji tarsi paima tave už švarko atlapų ir tiesiog pradeda valkioti po kūrinį. Garsinant arklio nužudymo sceną tikrai kelis kartus reikėjo eiti į lauką atšalti. Labiausiai tapatinausi su Petru Antanu – su jo gudrumu, nuotykiais, kovomis, meilės istorijomis“, – garsinimo įspūdžiais dalijosi aktorius.

Duoklė muzikai

Šioje audioknygos dalyje, kaip ir dviejose pirmosiose, svarbus vaidmuo tenka kruopščiai atrinktiems, virtuoziškiems muzikos kūriniams, kuriuos atlieka Gediminas Gelgotas ir tarp geriausių pasaulyje pripažįstami barokinės bei Vivaldi muzikos atlikėjai, tokie kaip „Grammy“ laureatai Fabio Biondi ir ansamblis „Europa Galante“.

Audioknygoje „Silva rerum III“ skamba kompozitoriaus Gedimino Gelgoto kūrinys „Extracadenza“ atliekamas Vilniaus miesto ansamblio „NIKO“, Antonio Vivaldi „La Notte“ fleitai ir styginiams, atliekama Silvio Celeghino (vargonai), Margheritos Gianolos (fleita) ir Venecijos ansamblio „Accademia di San Rocco“, vadovaujamo Francesco Fanno (Italija), Antonio Vivaldi „Koncertas dviem violončelėms g-moll“ (dalys „Largo“ ir „Allegro“), atliekamas Fabio Biondi ir ansamblio „Europa Galante“ (Italija), taip pat Johanno Sebastiano Bacho „Orkestrinė siuita Nr. 2, b-moll“ („Polonaise“), atlieka Penelope Evison ir Drottningholmo Baroko ansamblis (Švedija).

Menotyros mokslų daktarės Kristinos Sabaliauskaitės istorinių romanų ciklas „Silva rerum“ – neabejotinai vienas reikšmingiausių pastarųjų dešimtmečių įvykių lietuvių literatūroje. Pirmoji dalis 2008-aisiais pelnė Jurgos Ivanauskaitės premiją, buvo įtraukta į Kūrybiškiausių knygų dvyliktuką ir 2009 m. skaitytojų išrinkta Metų knyga.

Antrasis romanas „Silva rerum II“, tęsiantis garsios Lietuvos giminės Norvaišų istoriją, taip pat tapo Metų knyga, o autorė 2011 m. apdovanota Šv. Kristoforo statulėle už Vilniaus atspindžius literatūroje. III dalis apdovanota Liudo Dovydėno premija.

Visas tris romano „Silva rerum“ dalis audioformatu galima įsigyti leidyklos „Baltos lankos“ interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius