-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje elektroninių knygų pardavimai krito pirmą kartą istorijoje

Tai, kad elektroninių knygų bumas praeina, liudija nauji faktai – „The Bookseller magazine“ paskelbė, kad praėjusiais metais penkių didžiausių Didžiosios Britanijos leidėjų elektroninių knygų pardavimai krito 2,4 proc. iki 47,9 mln. kopijų. Tai pirmasis toks kritimas nuo pat prekybos elektroninėmis knygomis pradžios.
Skaityklė
Skaityklė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Leidinys skelbia, kad krito visų penkių didžiausių Didžiosios Britanijos leidėjų – „Penguin Random House“, „Hachette“, „HarperCollins“, „Pan Macmillan“ ir „Simon & Schuster“ – leidžiamų elektroninių knygų pardavimai. Didžiausias kritimas buv0 „Pan Macmillan“ – čia elektroninių knygų pardavimai sumažėjo 7,7 proc. 

Žmonės geriau supranta skaitmeninio skaitymo privalumus ir trūkumus.

„Tuos, kas pranašavo spausdintų knygų mirtį ir tai, kad elektroninės knygos šio dešimtmečio pabaigoje dominuos, 2015 metų penkių didžiųjų leidėjų pateikti duomenys turėtų priversti iš naujo pergalvoti savo prognozes“, – teigia leidinio redaktorius Tomas Tivnanas. 

Didžiosios Britanijos leidėjų asociacijos vadovas Stpehenas Lotinga teigė, kad elektroninės knygos šiuo metu egzistuoja šalia spausdintų – priešingai nei buvo manoma anksčiau, kad jos popierines knygas iš rinkos išstums. 

Vienas iš „The Bookseller magazine“ redaktorių Philips Jonesas sakė, kad šie skaičiai nenustebino, nes pastaruoju metu mažėja ir skaityklių „Kindle“ pardavimai. Praėjusį rudenį „Waterstones“ knygynai paskelbė nebepardavinėsiantys „Kindle“ skaityklių, nes jų beveik niekas nebeperka. 

„Waterstones“ atstovas Jamesas Dauntas sakė, kad žmonės „geriau supranta skaitmeninio skaitymo privalumus ir trūkumus... Iš dalies dėl to žmonės grįžta prie spausdintų knygų, o elektroninių knygų skaitomumas pasiekia natūralų lygį“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius