Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donatas Katkus: „Kaip kalba, taip ir muzika, reguliuojama savo gramatikos taisyklių“

Donatas Katkus. Muzikos atlikimas: istorija, teorijos, stiliai, interpretacijos. – 2-asis papild. leid. – Vilnius: Tyto alba, 2013. – 613 p.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.

Knygų naujienas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Donatas Katkus – altininkas, dirigentas, pedagogas, muzikologas, muzikos vadybininkas. 1965–1994 m. – Vilniaus kvarteto altininkas, nuo 1994 m. – Šv. Kristoforo kamerinio orkestro direktorius ir dirigentas, nuo 1995 m. Kristupo festivalio meno vadovas. D. Katkus yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kamerinio ansamblio katedros profesorius, dėsto interpretacijos teorijos ir istorijos kursą. Nuo 1962 m. reiškiasi kaip muzikos kritikas ir muzikologas. Parašė per 400 straipsnių, knygą „Lietuvos kvartetas“ (1971). Jo muzikologiniai interesai apima muzikos estetiką, semiotiką, muzikos atlikimo teoriją ir praktiką. Profesorius – Lietuvos kompozitorių sąjungos ir Lietuvos muzikų sąjungos narys.

„Muzikos atlikimas“ – pirmoji knyga lietuvių kalba, skirta muzikos atlikimui, apžvelgianti muzikavimą Europoje nuo viduramžių iki šių dienų. Nagrinėjami atlikimo ir interpretacijos teorijos, muzikinių emocijų, muzikavimo praktikos klausimai. Išsamiai aptariamas baroko muzikos atlikimo stilius, apžvelgiama muzikavimo ir muzikinės interpretacijos raida klasicizmo ir romantizmo epochose, XX a. muzikos atlikimo problemos. Knygos prieduose samprotaujama apie muzikinius konkursus, muzikos kritiką, džiazo ir populiariąją muziką, supažindinama su Europos muzikos instrumentų raida.

Tai – 2-asis knygos leidimas, gerokai papildytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius