Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovana Klaipėdai: sukurk švenčiančiam miestui haiku

Rugpjūčio 1-ąją Klaipėda minės garbingą, 770-ąjį gimtadienį. Tad šia išskirtine proga visi mylintys Lietuvos uostamiestį yra kviečiami padovanoti dovaną miestui – savo sukurtą haiku.
Klaipėda
Klaipėda / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Tikime žmonių kūrybingumu bei manome, kad garbingas miesto jubiliejus yra puiki proga pažinti Klaipėdą per poetišką, kūrybingą, čia gyvenančio ar tik apsilankiusio žmogaus asmeninę patirtį, jausmus. O japoniški trieiliai haiku – yra viena tinkamiausių formų perteikti uostamiestyje patiriamą emociją, įspūdį ar užklydusią mintį“, - sakė projekto „Haiku Klaipėdai“ vadovė Aistė Vitkevičiūtė.

Trieilius Klaipėdai norintieji kviečiami kurti 4 kategorijose: „Klaipėdos istorija“, „Klaipėdos atmosfera“, „Asmeninės istorijos Klaipėdoje“ ir „Klaipėdos legendos“.

„Haiku – tai momento grožis, įvykis, nušvitusi akimirka. Tad trieilį Klaipėdai galima parašyti ir pakeliui į darbą, pietų metų ar mėgaujantis saulės spinduliais pajūryje“ – pažymėjo A. Vitkevičiūtė.

Sukurtus haiku uostamiesčiui reikia atsiųsti elektroniniu paštu haiku@nuotaika.lt iki birželio 30 dienos. Projekto rengėjai taip pat prašo siunčiančius savo trieilius nurodyti vardą, kontaktinius duomenis bei kategoriją, į kurią yra teikiamas haiku.

Visi atsiųsti trieiliai dalyvaus liepą surengtuose haiku Klaipėdai rinkimuose, kurių metu klaipėdiečiai bus pakviesti atiduoti savo balsus už jiems labiausiai patikusius trieilius.

Rugpjūčio 1-ąją, 770-ojo miesto gimtadienio metu, išrinktų geriausių haiku autoriai bus pakviesti į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją. Taip pat daugiausiai klaipėdiečių simpatijų sulaukę trieiliai bus pristatyti ir rugpjūčio mėnesį Jono kalnelyje įrengtoje specialioje instaliacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius