Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovilės Zelčiūtės kūrybos vakarą paįvairino kabareto dainos

Pirmadienį, gruodžio 5-ąją, Vilniuje Rašytojų klube vyko rašytojos Dovilės Zelčiūtės autorinis vakaras. Atrodytų, autorė nešvenčia jubiliejaus, nepristato naujos knygos, tačiau išgirsti jos eilių, atsakymų į klausimus sugūžėjo pilna salė žmonių.
Dovilė Zelčiūtė
Dovilė Zelčiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į jaukų vakarą kamerinėje aplinkoje atvyko ne tik pati autorė, bet ir poetas Vidmantas Elmiškis, filosofė Jūratė Baranova, aktoriai Rasa Samuolytė, Povilas Budrys bei vokalistė Kristina Lukšaitė.

Susitikimą pradėjo iš Kauno atvykusi atlikėja, kaipmat užkrėsdama romantiško kabareto atmosfera. Aktoriai P.Budrys ir R.Samuolytė nukėlė klausytojus į traukinių stotis, skaitydami poezijos knygos „Stotys“, D.Zelčiūtės 2006 m išleistos drauge su fotomenininku Algimantu Aleksandravičiumi, fragmentus.

Liete liejosi žodžiai apie dykvietę, šviesą ir net mirtį. Vėliau P.Budrys pagyrė rašytoją ne tik už jos jautrią lyriką, bet ir už subtilų humoro jausmą. Knygos „Stotys“ ištrauką paskaitė ir pati autorė, po to ji papasakojo apie judviem su A.Aleksandravičiumi gimusią idėją.

Iš viso D.Zelčiūtė yra išleidusi net trylika knygų – paskutinioji jų, 2011-aisiais pasirodžiusi „Po repeticijos“, į kurią sutilpo autorės pokalbiai apie teatrą su šešiolika šiandienos Lietuvos teatro kūrėjų. Vėliau P.Budrio lūpomis nuskambėjo ištraukos iš knygos „Klaidinantys judesiai“.

Vakaro metu vyravo santūri, tačiau jauki aplinka, kurią vis paįvairindavo išskirtinis, sodrus K.Lukšaitės balsas. Akompanuodama sau fortepijonu vokalistė ekspresyviai atliko kūrinius anglų kalba.

Susirinkusieji įsiklausė į kiekvieną D.Zelčiūtės kūrybos žodį, mėgavosi poezija, muzika ir pokalbiais už lango pliaupiant lietui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius