Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Editos Barauskienės knygos sutiktuvės Vilniuje

„Karūna žalčių karaliui“ – taip vadinasi naujoji pedagogės, kraštotyrininkės Editos Barauskienės istorinių pasakojimų knyga apie Lietuvą nuo seniausių laikų iki žemaičių krikšto 1413 metais. Šiais metais, kai minimas žemaičių krikšto 600 metų jubiliejus, knyga tampa itin aktuali ir gyvais įdomiais pasakojimais priartinanti istoriją prie šių laikų žmonių. Balandžio 7 d., jau šį sekmadienį, Priekulėje gyvenanti ir dirbanti rašytoja savo knygą pristatys Vilniuje, kur išsamiau pasakos apie pačią knygą, kūrybinius užmojus, bendraus ir diskutuos su dalyviais.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Rašytojų sąjungos leidyklos nuotr.

Edita Barauskienė yra knygų apie Ievą Simonaitytę, Priekulės kraštą, Martyną Mažvydą ir Abraomą Kulvietį autorė. Naujoje knygoje „Karūna žalčių karaliui“ beletristine kalba autorė pasakoja apie baltų istorinę kelionę. Mėginimai krikštyti prie Baltijos gyvenančias pagoniškas gentis, prasdiėję taikiomis Adalberto ir Brunono misijomis į prūsų žemes, virto kelis šimtmečius trukusia kryžiuočių agresija. Itin daug dėmesio autorė skiria Lietuvos valdovų – Mindaugo, Gedimino, Kęstučio, Jogailos ir Vytauto – požiūriui į krikščionybę, jų diplomatinei ir ginkluotai kovai prieš Vakarų Europos riterius, pasibaigusiai pergale Žalgirio laukuose ir žemaičių krikštu 1413 m. 

Kuo Editos Barauskienės istorinių pasakojimų knyga skiriasi nuo istorijos veikalų? Pasak poeto, žurnalisto Rimvydo Stankevičiaus, „šaltas istorijos kiautas autorės sumaniai užpildomas fantazija, žinias skaitytojui paverčiančia vaizdais, kvapais, gyvomis emocijomis, pokalbiais...“ 

Knygos pristatymo renginyje balandžio 7 d., 12.30 val., apie knygą, savo atliekamus tyrimus ir kitus darbus kalbės pati autorė Edita Barauskienė, poetas, žurnalistas Rimvydas Stankevičius, redaktoriai Justinas Kubilius ir Janina Riškutė, senovinę muziką kanklėmis atliks grupės „Skylė“ muzikantas Gedminas Žilys. Renginys vyks Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčioje, „Liuteronų namų“ salėje (Vokiečių g. 20, įėjimas po varpinės bokštu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius