Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektronines knygas daugiausia skaito vyresnės nei 45 metų moterys

Naujas tyrimas rodo, kad daugiausiai elektronines knygas skaito moterys, kurioms virš 45 metų. Tai rodo „Kobo“ atliktas tyrimas, skelbia guardian.co.uk.
„Kindle“ el. knygų skaityklė
„Kindle“ el. knygų skaityklė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimas parodo, kad moterys sudaro 75 proc. aktyvių elektroninių knygų skaitytojų. Į šią kategoriją pakliūna skaitytojai, kurie per dieną bent 30 minučių praleidžia skaitydami elektronines knygas.

Apie 77 proc. šių aktyvių skaitytojų – 45 metų ar vyresnio amžiaus. Daugiausia skaitytojų (30 proc.) - 55-64 metų kategorijoje.

Elektroninės knygos yra „pirmoji technologinė revoliucija, kurią į priekį veda 45 metų ir vyresni žmonės, o ne jaunesnių kartų atstovai“.

„Kobo“ atstovai sako, kad elektroninės knygos yra „pirmoji technologinė revoliucija, kurią į priekį veda 45 metų ir vyresni žmonės, o ne jaunesnių kartų atstovai“.

To priežastimis nurodoma, kad vyresniems skaitytojams skaityklės patogios, nes gali jose pasididinti skaitomo teksto šriftą, be to, nereikia eiti ieškoti naujų knygų į knygyną.

Tyrimas, kuriame dalyvavo 16 000 žmonių, parodė, kad elektronines knygas skaito ne tik vyresnės moterys, bet ir vyresni vyrai. 18-34 metų vyrai sudaro vos 13 proc. aktyvių elektroninių knygų skaitytojų, o vyresni nei 65 metų – 34 proc. aktyvių elektroninių knygų skaitytojų.

„Kobo“ apklausa parodė, kad aktyvūs elektroninių knygų skaitytojai skaito tiek spausdintas, tiek elektronines knygas. Vidutiniškai jie skaito dvi popierines knygas per mėnesį, per metus nusiperka apie 16 spausdintų knygų ir apie 60 elektroninių knygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius