Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Filosofas Arvydas Juozaitis pristato dvi naujas knygas

Vasario 12 d., trečiadienį, 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) vyks Arvydo Juozaičio novelių rinkinio „Šanchajaus istorijos“ ir knygos „Oginskis. Polonezas: 1791–1822 metų drama“ pristatymas bei susitikimas su autoriumi.
Arvydo Juozaičio novelių rinkinys „Šanchajaus istorijos“
Arvydo Juozaičio novelių rinkinys „Šanchajaus istorijos“ / I.Kanto bibliotekos iliustracija

Novelių knyga „Šanchajaus istorijos“ pirmą kartą buvo išleista 1995 metais. Tai buvo pirmoji šio autoriaus grožinė knyga. Dešimties novelių knygoje „Šanchajaus istorijos“ – gyvi, jautrūs ir dramatiški pasakojimai. Paskaitęs šią knygą, teatro režisierius Gytis Padegimas pasiūlė autoriui rašyti pjeses teatrui. Tuomet prasidėjo artimesnis autoriaus bendravimas su scena.

I.Kanto bibliotekos iliustracija/Arvydo Juozaičio „Oginskis. Polonezas“
I.Kanto bibliotekos iliustracija/Arvydo Juozaičio „Oginskis. Polonezas“

Istorinės dramos „Oginskis. Polonezas“ veiksmas vyksta 1791–1822 metais. Kūrinyje kalbama apie Abiejų Tautų Respublikos žlugimo metus ir didžius Lietuvos šviesuolių siekius gelbėti savo valstybę. Dramos žanras ir dialogai parodo, kaip šiuo lemtingu istorijos tarpsniu elgėsi tautos elitas, atskleidžia jų įsitikinimus jausmų, aistros ir išdavysčių kalba. M.K.Oginskis palieka Lietuvą tik tada, kai prarandamos visos viltys atkurti valstybę. Dramoje nuolat skamba „Atsisveikinimo su Tėvyne“ leitmotyvas. Šis jaunystėje sukurtas nedidelės apimties muzikinis kūrinys M.K.Oginskį pasaulyje išgarsino kaip kompozitorių, nors visa savo esybe jis buvo politikas.

A.Juozaitis – filosofas, rašytojas, publicistas, politinis ir visuomenės veikėjas, humanitarinių mokslų daktaras. Išleido 21 publicistikos ir grožinės literatūros knygą, Lietuvos teatruose buvo pastatytos aštuonios jo sukurtos pjesės. Parašė libretą roko operai „Kalanta“ (muziką sukūrė Kęstutis Antanėlis) bei apie Tėvą Stanislovą sukurto dokumentinio filmo „Stotis tyloje“ scenarijų. Sukūrė istorinę literatūrinę „Baltijos trilogiją“: „Karalių miestas be karalių“ (I. Simonaitytės premija), „Ryga – niekieno civilizacija“ (Baltijos Asamblėjos premija), „Klaipėda – Mėmelio paslaptis“; 2017-aisiais išleista septyniolika metų rašyta jo knyga takoskyra „Tėvynės tuštėjimo metas“.

Knyga yra konkurso „Klaipėdos knyga 2019“ nominantė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius