Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Kazlauskaitė gruodį pristatys naują poezijos knygą

Rašytojų sąjungos leidykla išleido poetės Giedrės Kazlauskaitės knygą „Gintaro kambarys“.
Giedrė Kazlauskaitė
Giedrė Kazlauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Gintaro kambarys“ – taip savo naująją knygą pavadino poetė G.Kazlauskaitė. Paskutines dvi knygas „Meninos“ ir „Singerstraum“ pavadinusi ne lietuviškai šįkart poetė pasirinko lietuvišką pavadinimą. Ji sako, kas kasryt eidama į darbą matydavo gintarų ir suvenyrų parduotuves, viliojančias turistus, ėmė galvoti apie gintarą kaip apie mineralą, apie jo kelionę laiku.

„Tas gintaras, jis buvo toks įkyrus, kad aš pradėjau mąstyt apie jį kaip apie senesnį, dar senesnį mineralą už visą miestą, tada kažkaip atėjo į galvą, kad didžiausias mistifikacijų objektas yra Gintaro kambarys. Visą laiką per žinias pranešdavo, kad jau mokslininkai prisikasė ten ir ten, jau tuoj suras Gintaro kambarį. Man pasirodė, kad tai gal tokia ir metafora, bet visai man ji tiko“, – sako G.Kazlauskaitė.

Tai ketvirtoji G.Kazlauskaitės poezijos knyga, už pirmąją „Heterų dainos“ ji apdovanota Jaunojo jotvingio premija, 2015-aisiais ji apdovanota Jurgos Ivanauskaitės premija už kitą knygą „Meninos“, o už paskutinį rinkinį „Singerstraum“ pelnė lietuvių literatūros ir tautosakos instituto premiją. Naujoji poezijos knyga „Gintaro kambarys“ bus pristatyta gruodžio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius