Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gedimino Kulikausko knygoje apie tarpukarį – Lietuvos aukso amžiaus įdomybės ir keistenybės

Kaip keisčiausiai Lietuvoje buvo rastas lobis? Ką dažniausiai į mūsų šalį gabendavo kontrabandininkai? Kodėl apelsinai ir kiti egzotiniai vaisiai buvo beprotiškai brangūs? Kiek Smetonos laikais kainavo lietuviškas alus, o kiek – čekiškas? Kokius įmonės „Nokia“ produktus turėjo dažnas kaimų gyventojas? Atsakymai į šiuos klausimus – pirmojoje istoriko Gedimino Kulikausko knygoje „Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“.
Knyga „Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“
Knyga „Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“ / Knygos viršelis

Knygų naujienas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas rasite tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Pasak autoriaus, tai „alternatyvioji istorija“, nušviečianti ne tik politinius tarpukario įvykius, bet ir kasdienybės įdomybes, apie kurias vadovėliai dažniausiai nutyli.

„Knygą pirmiausia kviečiu atsiversti tuos, kurie labiau mėgsta brūzgynus nei išmintus takus, kuriems mielesnis apžėlęs užmirštas lauko keliukas, o ne nuvažinėtas lygių stereotipų vieškelis. Kurie bodisi „oficiozu“ ir geba žavėtis kasdienybės smulkmenomis,“ – sako istorikas ir publicistas G.Kulikauskas. 

„Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“ gausiai iliustruota originaliomis tarpukario laikų nuotraukomis, kurias autorius išpirko iš kolekcininkų, šmaikščiomis karikatūromis ir retro stiliaus reklamomis. Lengvai ir laisvai plaukiantis tekstas privers šypsotis ir atrasti netikėtų faktų, kurie buvo visiškai įprasti skaitytojų seneliams. 

„Pabūkime arčiau žemės – man kur kas įdomiau, kiek „štukų“ apelsinų galėjo už vidutinę algą nusipirkti eilinis smetonmečio valdininkas, nei šimtąjį kartą narplioti Vasario 16-osios akto subtilybes. Tikiuosi, įdomiau ir jums,“ – į skaitytojus su šypsena kreipiasi G.Kulikauskas.

„Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“ pristatymas įvyks Vilniaus knygų mugėje vasario 23 dieną, 18 valandą, Rašytojų kampe. Su rašytoju G.Kulikausku apie tarpukario įdomybes diskutuos žurnalistas Andrius Tapinas, rašytojas Justinas Žilinskas, žurnalo „Iliustruotoji istorija“ redaktorius Aleksandras Ikamas ir istorikas Algirdas Jakubčionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius