Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gidas po vaikų literatūros naujienas: kokių knygų vaikams dairytis prieš Kalėdas?

Apsisprendusieji gražiausių metų švenčių proga mažiesiems padovanoti knygą neretai susiduria su galvosūkiu: kaip išsirinkti vertingą, turiningą, įsimenančią ir auginančią knygą? Žinoma, visada galima rinktis laiko patikrintą klasiką, tačiau šventės – puikus metas atrasti knygas, kurios vaikus ne tik įtraukia, bet ir ugdo, padeda geriau suprasti save ir pasaulį.
Gidas po vaikų literatūros naujienas: kokių knygų vaikams dairytis prieš Kalėdas?
Gidas po vaikų literatūros naujienas: kokių knygų vaikams dairytis prieš Kalėdas? / Knygos viršelis

Leidykla „Baltos lankos“ pranešime pristato įvairaus amžiaus vaikams skirtas knygas ir įkvėpimu ar net išsigelbėjimu tėvams galinčią tapti literatūrą.

Kviečiančios suprasti, atrasti ir kurti

Aurélie Chien Chow Chine „Mano jausmai“

Gastonas – mažas vienaragis. Visai kaip ir tave, jį dažnai aplanko įvairios emocijos. Kartais tai būna pyktis, kartais – liūdesys ar begalinė energija ir mažylis nebežino, kur dėtis. Kad užplūdę jausmai neapverstų visko aukštyn kojomis, Gastonas žino vieną svarbią paslaptį, kuria mielai pasidalys ir su tavimi!

Knygos viršelis/Aurélie Chien Chow Chine „Mano jausmai“
Knygos viršelis/Aurélie Chien Chow Chine „Mano jausmai“

Trumpos kasdienės istorijos išmokys vaikus atpažinti ir įvardyti užplūstančias emocijas, patars, kaip jas priimti ir kaip su jomis elgtis, o kiekvieno skyriaus pabaigoje aprašyti kvėpavimo pratimai parodys, kaip kaskart užvaldžius stipriems jausmams viską grąžinti į vėžes.

Živilė Adomaitytė „Pasidaryk ir žaisk: 3D žvėrys ir gyvūnėliai“

Spalvinimo ir karpinių knygelė kviečia susikurti savą žvėrelių ir gyvūnėlių pasaulį. Nuspalvinęs, iškirpęs ir suklijavęs knygelės piešinius vaikas savo susikurtame miške, krūmynuose ir žolynuose galės apgyvendinti vilką, lapę, briedį, barsuką, šuniuką ir katinėlį, arklį ar vienaragį, avelę, triušį bei kitus miško žvėrelius, paukščius ir naminius gyvūnėlius.

Knygos viršelis/Živilė Adomaitytė „Pasidaryk ir žaisk: 3D žvėrys ir gyvūnėliai“
Knygos viršelis/Živilė Adomaitytė „Pasidaryk ir žaisk: 3D žvėrys ir gyvūnėliai“

Šmaikščios dailininkės iliustracijos įkvepia kūrybiškai pasirinkti spalvas, karpymas ir klijavimas lavina smulkiąją motoriką, o linksmos detalės žadina vaizduotę ir kviečia pasinerti į žaidimų pasaulį. Tai puiki priemonė tėvams ir pedagogams turiningai leisti laiką su vaikais.

Živilė Adomaitytė „Linksmoji abėcė“

Tyrinėti, sužinoti ir išmokti lengviausia tada, kai tai daryti smagu ir vaikams, ir suaugėliams. Knygelės piešiniai paskatins vaikus susipažinti ir įsidėmėti, kaip atrodo lietuvių kalbos abėcėlės raidės, o kartu skaitantys vyresnieji draugai prisimins, kad būnant vaiku galima laisvai ŽONGLIRUOTI ŽIRNIAIS, pamatyti PŪKUOTĄ PONĮ ir ROŽINĮ RAGANOSĮ, kaip LAIMINGA LAPĖ LAIŽO LEDUS arba patikrinti: gal tikrai šiandien DELFINAS DŪKSTA DEBESYSE?

Knygos viršelis/Živilė Adomaitytė „Linksmoji abėcė“
Knygos viršelis/Živilė Adomaitytė „Linksmoji abėcė“

Linksmos iliustracijos suteiks progą ir skaičiuoti, ir pasikalbėti su vaiku apie įdomius bei rimtus dalykus.

Magali Le Huche „Pakas. Tegyvuoja rokas!“

Šuniukas Pakas – pats tikriausias muzikos gerbėjas. Jis čiumpa gitarą ir keliauja į roko muzikos miestą Londoną įgyvendinti svajonės – įrašyti pirmosios muzikos plokštelės. Skaityk istoriją ir klausykis skirtingais instrumentais atliekamų melodijų.

Knygos viršelis/Magali Le Huche „Pakas. Tegyvuoja rokas!“
Knygos viršelis/Magali Le Huche „Pakas. Tegyvuoja rokas!“

Istorijos, įsimenančios ilgam

Debi Gliori „Nuraminsiu tave, net jei šėls audra“

Vienos perkamiausių knygų autorių Debi Gliori knygelė – malonus ir lengvas būdas palydėti vaiką į ramų, spalvotą nakties poilsį.

Knygos viršelis/Debi Gliori „Nuraminsiu tave, net jei šėls audra“
Knygos viršelis/Debi Gliori „Nuraminsiu tave, net jei šėls audra“

Eiliuotas pasakojimas ir iš knygelės „Mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų“ pažįstamas pamėgtas lapiukas su mama įtikins, kad bet kurioje pasaulio vietoje kiekvieno vaikelio mama saugo jį nuo miegą nubaidančių pavojų: stūgaujančio vėjo ar grūmojančio dangaus. Šioje istorijoje visi mažieji herojai saugiai suminga stebimi juos mylinčios mamos, kurios rūpestis tarsi šilta antklodė apgaubia saldžiu nakties miegu.

Giles Andreae, Guy Parker-Rees „Žirafos šokt nemoka“

„Viso pasaulio mažyliai turėtų augti klausydamiesi šios nuostabios eiliuotos pasakos“, – apie knygą rašo „Daily Telegraph“.

Knygos viršelis/Giles Andreae, Guy Parker-Rees „Žirafos šokt nemoka“
Knygos viršelis/Giles Andreae, Guy Parker-Rees „Žirafos šokt nemoka“

Kasmet iš visos Afrikos žvėrys susirenka į smagią šventę „Džiunglės šoka“. Čia liūtai meiliai linguoja tango, šimpanzės energingai trepsi ča ča ča ir visus žvėris užvaldo muzikos ritmai. Tik Džerė šioj šventėj jaučiasi nelaiminga, nes visi žino, kad žirafos šokti nemoka. Tačiau vienas mažas padarėlis įsitikinęs kitaip!

Kas tinka patiems mažiausiems?

Ingela P Arrhenius „Kur ančiukas?“ ir „Kur šuniukas?“

Pirmosios knygelės su medžiagėlėmis ir veidroduku! Verskite puslapius ir drauge ieškokite po medžiagėlių skiautėmis pasislėpusių gyvūnėlių. Kiekvieną puslapį lydės nuoširdus mažylių džiaugsmas ir juokas!

Knygos viršelis/Ingela P Arrhenius „Kur šuniukas?“
Knygos viršelis/Ingela P Arrhenius „Kur šuniukas?“
Knygos viršelis/Ingela P Arrhenius „Kur ančiukas?“
Knygos viršelis/Ingela P Arrhenius „Kur ančiukas?“

Benji Davies „Meškis Zujus dirba ugniagesiu“ ir „Meškis Zujus zoologijos sode“

Meškis Zujus kasdien išbando vis ką nors nauja. Kartu su vaikais drąsiai stumdykite paveikslėlius ir sužinokite, ką jis veikė zoologijos sode ar leisdamas dieną ugniagesių komandoje. Mažieji skaitytojai nepaleis šių knygelių su slankiojančiais paveikslėliais iš rankų.

Knygos viršelis/Benji Davies „Meškis Zujus zoologijos sode“
Knygos viršelis/Benji Davies „Meškis Zujus zoologijos sode“

„Miško garsai: garsinė knygelė“

Garsų gausus miškas sužavės mažuosius skaitytojus. Spauskite mygtukus ir klausykite, kaip čiurlena upelis, džiugiai dūzgia bitės ar naktį pasitinka pabudusi pelėda. Spauskite ir klausykitės.

Knygos viršelis/„Miško garsai: garsinė knygelė“
Knygos viršelis/„Miško garsai: garsinė knygelė“

„Kačiukas ir draugai“ bei „Šuniukas ir draugai“

Pūkuoti padūkėliai kačiukai ir šuniukai kiekviename puslapyje pasitiks ir pradžiugins mažuosius skaitytojus. O kad nepritrūktų veiklos, knygelėje mažyliai ras ir smagių eilėraštukų bei vis kitokių medžiagėlių, lavinančių pojūčius.

Knygos viršelis/„Kačiukas ir draugai“ bei „Šuniukas ir draugai“
Knygos viršelis/„Kačiukas ir draugai“ bei „Šuniukas ir draugai“

Kaip užauginti vaikams sparnus?

Hedvig Montgomery „Tėvystės magija“

Žinoma, visi tėvai nori būti nuostabūs ir suteikti savo vaikams tik tai, kas geriausia, tačiau būtina suvokti, kad tobulų tėvų nebūna: visi gali kartais klysti ar bejėgiškai nuleisti rankas. Paguoda ta, kad gerais tėvais nėra gimstama – jais tampama.

Knygos viršelis/Hedvig Montgomery „Tėvystės magija“
Knygos viršelis/Hedvig Montgomery „Tėvystės magija“

Daugybę metų šeimos psichologe dirbanti Hedvig Montgomery šioje knygoje pateikia taiklių įžvalgų, leidžiančių tėvams nurimti, susitaikyti ne tik su vaikų emocijomis, bet ir su savosiomis, moko suprasti ir įsiklausyti, emociškai pasirengti dideliems ir mažesniems kasdieniams iššūkiams bei parodo, jog iš tikrųjų reikia visai nedaug, kad patirtume bendrumą ir neblėstančią laimę šeimoje: svarbiausia – nuosekliai kurti tvirtą emocinį ryšį su savo vaiku.

Isabelle Filliozat „Mano vaikas mane varo iš proto!“

6–11 metų tarpsnį, lyg šokčiojimą amerikietiškaisiais kalneliais, nelengva įveikti ne tik vaikams, bet ir jų tėvams. Tėvai, susidūrę su nepaaiškinama emocijų kaita ar priešgyniavimu, dažnai sutrinka, netenka kantrybės ar imasi griežtesnių auklėjimo priemonių. Tačiau net ir menkiausi konfliktai ne juokais išvargina visą šeimą ir kartais neleidžia pasiekti trokštamų rezultatų.

Knygos viršelis/Isabelle Filliozat „Mano vaikas mane varo iš proto!“
Knygos viršelis/Isabelle Filliozat „Mano vaikas mane varo iš proto!“

Siekdama padėti įveikti pereinamąjį etapą, knygos autorė aptaria tėvams dažnai kylančius klausimus, pasitelkia iliustruotus pavyzdžius ir naujausių mokslinių tyrimų duomenis bei remiasi pozityvaus auklėjimo, empatiško elgesio su vaiku principais, pataria, kaip elgtis įvairiose situacijose, kad kiekviena su vaiku praleista akimirka būtų šviesi ir laiminga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius