Ginos Viliūnės Vilnius – ne mažiau paslaptingas nei „Da Vinčio kodo“ Paryžius

Gina Viliūnė. Karūna be karaliaus: senojo Vilniaus trileris. –Vilnius: Tyto alba, 2012. – 264 p.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 1 Knygos

O Radvilų laikais, oho, kas dėjosi. Viskas buvo surašyta ir gerai saugoma. Taip gerai, kad iki šiol niekas nerado... Visi liko kaip musę kandę – nei karūnos, nei popierių, nei Vytauto kapo.

„Karūna be karaliaus“ – nuotykinis detektyvinis romanas su istorijos prieskoniu.

Algė Gustaitė – beviltiška darboholikė ir tipiška karjeristė. Atostogos jai – nepelnyta bausmė, o ne išsvajotas atokvėpis. Ką veikti? Sprendimas ateina netikėtai: Algė gauna senelio palikimą – namą Kaune ir lotynišką raštą, pasakojantį apie kažkokius antspaudus. Giminės mįslė? Dar nespėjus pradėti aiškintis, pasirodo, kad palikimo gviešiasi pavojingi varžovai. Užsispyrusi Algė taip lengvai neatiduos to, ką jai paliko senelis!

O prieš 600 metų į Vilnių skubėjo pasiuntinys su karališku nešuliu. Jo ausyse tebeskambėjo baisus seno žynio  prakeiksmas. Pasiuntinys nuvarė arklius, tačiau Vytautas Didysis karūnos nebesulaukė. Nuo jo mirties ir prasidėjo prakeiktosios karūnos kelionė: laukdamas savo valandos karališkasis vainikas keliavo iš rankų į rankas. Pabuvo Radvilų slaptavietėse, matė Vilniaus slaptųjų draugijų intrigas ir dvarelio užkaborius. Ir niekam neatnešė nei turtų, nei laimės...

Į karūnos paieškas azarto pagauta Algė įtraukia bičiulį istoriką. Jaunoji pora ima blaškytis po Vilniaus bažnyčias, o panaikinti prakeiksmą tikisi nūdienos pagonybės išpažinėjas krivis Antanas, apeigas galintis atlikti tik trumpiausią metų naktį...  Prasideda beprotiškos varžybos, kas pirmas laikys rankose Vytauto Didžiojo karūną.

Ginos Viliūnės Vilnius – ne mažiau paslaptingas nei „Da Vinčio kodo“ Paryžius. Jame ir baroko architektūros žavesys, ir slaptųjų draugijų klastos, ir iki šių dienų senuosius ritualus puoselėjantys pagonys. Ir Lietuvos istorija, aprašyta trilerio forma.

Gina VILIŪNĖ gimė 1974 metais. 2000-aisiais baigė Vilniaus pedagoginį universitetą, o 2004 metais gidų kursus. Savarankiškai studijavo senojo Vilniaus plėtros, architektūros, bažnyčių istoriją.

2012 metais kartu su bendraautoriu Raimondu Urbakavičiumi išleido knygą „Vilniaus šventovės“.

Literatūros naujienas sekite ir socaliniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius