Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilniaus knygų mugę atvykstančią Pablo Escobaro našlę Lietuvoje visur lydės asmens sargybinis

Vasario 20-23 d. vykstančią Vilniaus knygų mugę šiemet aplankys išskirtinė viešnia – garsiausio pasaulyje narkobarono Pablo Escobaro našlė Victoria Eugenia Henao, kuri pristatys savo šokiruojančią memuarų knygą „Mano laimė ir pragaras su Pablo Escobaru“. Nors po žiaurumu garsėjančio kadaise 7-uoju turtingiausiu pasaulyje žmogumi vadinto jos vyro mirties praėjo jau 25 metai, našlė vis dar baiminasi keršto – po pasaulį keliauja prisidengusi slapyvardžiu, o organizatorių prašoma jos saugumą užtikrinančio asmens sargybinio.
escobar3
P.Escobar

Pablo Escobaro gyvenimas neseniai buvo plačiai prisimintas populiariuose filmuose ir televizijos serialuose (Narcos, Pablo Escobar, The Drug Lord). Vienų pačiu šėtonu vadintas nusikaltėlis visgi dalies Kolumbijos tautos buvo dievinamas, o jo laidotuvėse dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių.

Visuose filmuose galima rasti skirtingų biografinių detalių apie garsiausio pasaulyje narkotikų prekeivio gyvenimą. Tačiau tik vienas asmuo žino daugiausia paslapių už kitus – tai moteris, kuri už Pablo Escobaro ištekėjo būdama penkiolikos metų ir nuo to laiko tylėjo. Iki dabar. Jos gyvenimas, kuris priminė rojų su nuosavais lėktuvais, zoologijos sodais ir privačiomis boulingo alėjomis, iš tiesų buvo pragaras.

„Kadaise pirmąja Kolumbijos ponia vos netapusi Escobaro našlė nekantriai laukia susitikimo su Lietuvos skaitytojais. Ją taip pat domina kriminalinė situacija šalyje, moterų teisės. Kadaise turtuose skendusi Victoria dabar nekelia jokių ypatingų prabangos reikalavimų – tik prašo pasirūpinti jos saugumu“, – sako P.Escobaro našlės memuarus išleidusios leidyklos „Obuolys“ projektų vadovė Daiva Sasnauskienė.

P.Escobar
P.Escobar

Praėjus dvidešimt penkeriems metams po vyro mirties, V.E. Henao vis dar gyvena praeities košmarais. Knyga „Mano laimė ir pragaras su Pablo Escobaru“ – daugiau nei įvykiai, kuriuos matėme serialuose. Tai knyga-išpažintis. Apie tai, kas buvo nutylėta ir laikoma didžiausioje paslaptyje, apie visas skausmingiausias gyvenimo detales.

„Buvau jo žmona, esu jo dviejų vaikų mama. Nusprendžiau papasakoti lemtingiausius mano gyvenimo šalia Pablo Escobaro momentus, mano vyro, su kuriuo buvau iki paskutinės jo gyvenimo dienos. Kartu pereisime mano kančios ir džiaugsmo keliais, moters, kuri dvidešimt penkis metus gyvenau atsitvėrusi tyla, tačiau šiandien, laimė, išdrįsau prakalbėti. Todėl ši knyga – daugiau nei vien knyga, tai nuoširdi mano gyvenimo išpažintis“, – sveikinime Lietuvos žmonėms emocijų neslėpė V.E.Henao.

Ji buvo vos trylikos metų, kai susipažino su 24-erių Pablo. Iš karto įsimylėjo tuomet dar tik būsimą narkotikų karalių. Ji buvo turtingos ir išsilavinusios šeimos atstovė. Jis – gerokai už ją vyresnis, tačiau be skatiko kišenėje. Ištekėjusi iš meilės, nė nenutuokė, kad netrukus jos gyvenimas taps nesibaigiančiu košmaru.

Knyga „Mano laimė ir pragaras su Pablo Escobaru“
Knyga „Mano laimė ir pragaras su Pablo Escobaru“

16-os jau pagimdė jam pirmąjį iš dviejų vaikų. Šiandien 57-erių metų našlė dvejus metus rašė 500 puslapių knygą apie Medelino narkotikų kartelio lyderį, kurio gyvenimo istorija tapo kultine visame pasaulyje, ir savo gyvenimą su juo.

Nusikaltėlių grupuotei, žinomai kaip Los Pepes, sumokėjus 220 milijonų dolerių už Pablo Escobaro galvą – prasidėjo žymiojo nusikaltėlio medžioklė, o 1993 m. gruodžio 2 d. jis buvo nužudytas per susišaudymą su Kolumbijos nacionaline policija. Tik neįtikėtinų jo našlės V.E.Henao derybinių sugebėjimų dėka jai pavyko išvengti vyro likimo ir jo priešų keršto sau ir savo vaikams.

„Man bus labai džiugu su jumis susitikti, pamatyti jūsų šalį ir pažinti kultūrą. Noriu su jumis pasidalinti džiaugsmu, nes įgyvendinau savo svajonę, ir kartu nubraukti ašarą perskaičius mano knygą. Tikiuosi, kad mūsų susitikimas Lietuvoje bus ne tik kultūrinis, tačiau virs nuoširdžiu ir prasmingu dialogu“, – tikisi V.E.Henao.

Knyga „Mano laimė ir pragaras su Pablo Escobaru“ bus pristatyta Vilniaus knygų mugėje, vykstančioje „Litexpo“ centre vasario 20-23 d. Susitikti su autore bus galima visas keturias mugės dienas leidyklos „Obuolys“ stende, o šeštadienį, vasario 22 d., 20.00, 5.1 salėje, autorę kalbins rašytojas Dailius Dargis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius