Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos aukcionas išima iš varžytinių „Mein Kampf“ pirmojo leidimo egzempliorių

Prancūzijos aukcionas „Pierre Bergé & Associés“ trečiadienį pranešė, kad išima iš aukciono retą Adolfo Hitlerio knygos „Mein Kampf“ pirmojo leidimo egzempliorių, taip reaguodamas į pagrindinės šalies žydų organizacijos protestą.
A.Hitlerio knyga „Mein Kampf“
A.Hitlerio knyga „Mein Kampf“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Adolfas Hitleris

Nacionalinis budrumo prieš antisemitizmą biuras Prancūzijoje (BNVCA - Bureau national de vigilance contre l'antisémitisme) pasipriešino šios knygos pardavimui ir sukritikavo aukciono organizatorius, kurie esą pateikė A.Hitlerio autobiografiją „tartum tai būtų dar vienas meno kūrinys, kurį sukūrė koks nors poetas arba Prancūzijos Akademijos narys“

Gegužės 16 dieną įvyksiančiame aukcione už šią knygą buvo tikimasi gauti nuo 3 tūkst. iki 4 tūkst. eurų. Jame turėjo būti parduodami ir kiti su nusikaltimais susijusių knygų kolekcijos, priklausančios vienam buvusiam pramonininkui, egzemplioriai.

Kolekcijos savininkas Philippe Zoummeroff, kuris pats yra žydas, sakė įsigijęs „Mein Kampf“ kopiją, kad matytų tai, „kas žavėjo, kad užfiksuotų tai, kas buvo pasibjaurėtina“.

„Mein Kampf“ Prancūzijoje nėra uždrausta. 1979 metais Prancūzijos teismas nusprendė, jog ji prilygsta istoriniam dokumentui, kuris yra neatsiejamas, norint suvokti tuos laikus.

Praėjusį mėnesį, įsikišus Prancūzijos kultūros ministrei, iš kito aukciono Paryžiuje buvo išimti A.Hitleriui ir jo karinių oro pajėgų vadui Hermannui Goeringui priklausę daiktai.

Anksčiau šiais metais Los Andžele buvo parduotos dvi „Mein Kampf“ kopijos su A.Hitlerio autografais – už jas buvo gauta beveik po 65 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius