Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islandijos „ambasadorius“ Bragis Ólafssonas lankysis Vilniaus knygų mugėje

1991-ųjų vasarį, kai Lietuvoje pradėti stiklinti balkonai, mažytė ir drąsi Islandijos valstybė pirmoji pripažino atkurtą Lietuvos Respubliką. Kaip tik tada tarp mūsų tautų įsižiebė neblėstanti meilė. Jai paliudyti 2005-aisiais Islandija į mūsų šalį atsiuntė orų ir ištikimą savo sūnų – rašytoją Bragį Ólafssoną (g. 1962), kuris savo misiją vėliau aprašė romane „Ambasadorius“.
Knygos „Ambasadorius“  viršelis
Knygos „Ambasadorius“ viršelis / Knygos viršelis

Po 12 metų B.Ólafssonas vėl atvyks į Lietuvą, šįkart – susitikti su jo knygos skaitytojais Vilniaus knygų mugėje.

Pokalbyje su autoriumi dalyvaus „Poetinio Druskinininkų rudens“ organizatorius poetas Kornelijus Platelis ir vertėja Jurgita Abraitytė.

Pagrindinis „Ambasadoriaus“ herojus – penkias dešimtis perkopęs poetas Sturdla, save laikantis Islandijos atstovu, deleguotu į „Poetinio Druskininkų rudens“ festivalį. Jo kelionė Lietuvon kupina groteskiškų nuotykių, kuriuos autorius palydi ironiškomis įžvalgomis apie kūrybą, senėjimą, šeimą, meilę. Margaspalviame romane persipina kultūrinės abiejų šalių aktualijos, bohemos įpročiai ir Vilniaus restorane dingusio angliško lietpalčio savininkai.

B.Ólafssono knyga „Ambasadorius“ pelnė geriausio Islandijos 2008 m. romano apdovanojimą. Autorius žinomas ne tik kaip rašytojas ar vertėjas, ne kartą nominuotas Šiaurės šalių literatūros premijoms, bet ir kaip muzikantas, grojęs su garsiąja „The Sugarcubes“ grupe, kurioje savo karjerą pradėjo avangardiškoji Björk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius