Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išleistas antrasis enciklopedinio žinyno „Lietuvos istorija“ tomas

Prekyboje pasrodė Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro išleistas enciklopedinis žinynas „Lietuvos istorija“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Enciklopedinis žinynas LIETUVOS ISTORIJA yra dviejų tomų mokslinis informacinis leidinys apie šalies istoriją nuo seniausių laikų iki 21 amžiaus pradžios. Atrinkus, papildžius ir panaujinus Visuotinės lietuvių enciklopedijos Lietuvos istorijos ir su ja susijusius straipsnius viename leidinyje glaustai pateikiama labai plati šalies istorijos panorama.

Ikiistorinius laikus mena stovyklavietės, senovės gyvenvietės, piliakalniai, kapinynai, šventvietės ir juose archeologų aptikti radiniai. Aprašomas ir nuo tų laikų žinomas etnografinis paveldas. Be Lietuvos valstybės istorijos ir su ja susijusių straipsnių, pateikiami straipsniai apie miestų, miestelių ir kai kurių kaimų istoriją. Yra straipsnių apie mokslo ir kultūros įstaigas: archyvus, mokyklas, muziejus, istoriškai reikšmingas spaustuves. Aprašomos Lietuvos politinės partijos, lietuvių ir kitų iš seno Lietuvoje gyvenančių tautų, taip pat užsienio lietuvių, visuomeninės bei religinės organizacijos. Plačiai nušviečiama Lietuvos santykių su kitomis valstybėmis raida, pateikiama duomenų apie kitose valstybėse gyvenančius lietuvius. Daug straipsnių skiriama lietuvių etninių žemių ir Mažosios Lietuvos istorijai.

Be Lietuvos istorikų ir kitų tautų mokslininkų, tyrusių Lietuvos istoriją, pateikiami valstybės ir visuomenės veikėjų, knygnešių, nepriklausomybės kovų dalyvių, partizanų ir kitų pasipriešinimo sovietiniam ir nacių režimui dalyvių, Vasario 16 Akto ir Kovo 11 Akto signatarų biografiniai straipsniai.

Enciklopedinis žinynas skiriamas visiems, kurie domisi Lietuvos istorija, ypač studentams ir moksleiviams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius